Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε επίσημη συνάντηση στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ επισκέπτεται την Σερβία, συνοδευόμενος από τον επίτροπο για την Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, στο πλαίσιο περιοδείας του στα δυτικά Βαλκάνια. Ήδη έχει επισκεφθεί την πΓΔΜ και την Αλβανία.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διευκρίνισε ότι το 2025 δεν αποτελεί δέσμευση ότι θα ενταχθούν στην Ε.Ε. οι χώρες της περιοχής αλλά προοπτική.

«Κάθε χώρα θα εκτιμηθεί ξεχωριστά και ανάλογα με την πρόοδο που έκανε θα προωθηθεί. Η Σερβία, μέχρι στιγμής, είναι η υποψήφια χώρα που έκανε τη μεγαλύτερη πρόοδο. Η ημερομηνία 2025 δεν αποτελεί καμία δέσμευση από την πλευρά της Ε.Ε. αλλά προοπτική και αν διαπιστωθεί ότι μία χώρα εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις θα επιβραβευθεί», τόνισε ο κ. Γιούνκερ

Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δυτικά Βαλκάνια “αποτελεί ευκαιρία την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούν οι χώρες τη περιοχής”, συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here