Στη συνάντηση της Αθήνας, την ερχόμενη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα οριστικοποιήσει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ψηφιακού Ευρώ που σύντομα θα βρίσκεται στα κινητά τηλέφωνα όλων των Ευρωπαίων. Σήμερα με ειδική τηλεδιάσκεψη θα δοθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες…

Το ψηφιακό ευρώ ένα ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, εύκολο στη χρήση, ψηφιακό μέσο πληρωμής καθολικά αποδεκτό σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, για πληρωμές σε καταστήματα, ηλεκτρονικές πληρωμές ή πληρωμές πρόσωπο με πρόσωπο

Στην πράξη, το ψηφιακό ευρώ θα έχει τη μορφή πορτοφολιού το οποίο οι πολίτες θα φορτίζουν με ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στην πρώτη φάση θα υπάρχει ένα ανώτατο όριο (2.000 ή 3.000 ευρώ ανά χρήστη) στη ρευστότητα που θα μπορούν να διατηρούν σε ψηφιακό ευρώ οι πολίτες.

Το ψηφιακό ευρώ θα συμπληρώσει τη λειτουργία των μετρητών και δεν θα τα αντικαταστήσει. Θα διατεθεί παράλληλα με τα μετρητά ως απάντηση στην ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση των πολιτών να κάνουν τις πληρωμές τους ψηφιακά, γρήγορα και με ασφάλεια.

Τα μετρητά θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα στη ζώνη του ευρώ, όπως και τα άλλα ιδιωτικά ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος.

Το ψηφιακό ευρώ θα διατηρεί στην ψηφιακή εποχή χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα των μετρητών, όπως υψηλό βαθμό προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ευκολία στη χρήση.

Θα παρέχει επίσης τον υψηλότερο βαθμό προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις ψηφιακές πληρωμές: το Ευρωσύστημα δεν θα έχει πρόσβαση ούτε θα αποθηκεύει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών.

Επιπλέον, οι επιλογές για υψηλότερο βαθμό προστασίας της ιδιωτικής ζωής θα ισχύουν για τις πληρωμές σε ψηφιακό ευρώ που δεν γίνονται σε απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση και οι οποίες θα είναι γνωστές μόνο στον πληρωτή και τον δικαιούχο της πληρωμής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ