Οι απανταχού λάτρεις του καφέ επιζητούσαν εδώ και καιρό ένα εμπεριστατωμένο βιβλίο για τον συναρπαστικό κόσμο του καφέ.
Αυτή η ώρα έφτασε και μάλιστα διά χειρός ενός Coffeexpert, η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της Ελλάδας.
Αναφερόμαστε στο νέο βιβλίο του Coffeexpert Παναγιώτη Νίκα με τίτλο “Enjoy Coffee at Home” που μόλις κυκλοφόρησε. Πρόκειται για ένα ακόμα κορυφαίο βιβλίο από τον δημιουργό των επιτυχιών.
Μια τυχαία γνωριμία με τον αείμνηστο Χρήστο Λέντζο και μια «προσωρινή» εργασία στην επιχείρηση του «για ένα χαρτζιλίκι» ως φοιτητής, στάθηκε η αφορμή να αλλάξει την πορεία του, να μυηθεί στον κόσμο του καφέ και να ασχοληθεί με τη μαζική εστίαση. Έτσι, ο Παναγιώτης Νίκας ταξιδεύει στον δρόμο του καφέ από το 1987 με την ίδια επιθυμία. Την επιθυμία για την τελειότητα.
Εκτός από την συγγραφική του δράση έχει δημιουργήσει την Barista Academy για όσους θέλουν να αποκτήσουν άρτια εκπαίδευση για το επάγγελμα του Barista ή επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Παράλληλα είναι Authorized SCA Trainer με δράση σε τρεις χώρες.
Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Νίκα αφήνει εποχή
Ο μετρ του είδους, μέσα από τις 400 έγχρωμες σελίδες, με πλούσια ύλη, μεταλαμπαδεύει τις πολυεπίπεδες γνώσεις του στους coffee lovers, καταθέτοντας τις εμπειρίες του και όλες τις πληροφορίες από την πολυετή έρευνά του γύρω για συνταγές και μεθόδους από την πρώτη εμφάνιση του καφέ μέχρι και σήμερα.
Μετά την τριλογία των Οδοιπορικών του, στην Αιθιοπία, στην Κόστα Ρίκα και στην Βραζιλία, που τον βοήθησαν να συγκεντρώσει πληροφορίες για την ιστορία, την καλλιέργεια και την επεξεργασία του καφέ, δημιούργησε έναν πλήρη οδηγό για τον καφέ.
Στις σελίδες του βιβλίου “Enjoy Coffee at Home”, θα μάθετε την εμπεριστατωμένη εκδοχή του συγγραφέα για την ανακάλυψη του καφέ, την ιστορία της εξέλιξής του και πενήντα διαφορετικές μεθόδους και συνταγές για να απολαύσετε τον καφέ σας στο σπίτι. Το πλούσιο πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την μεθοδολογία βοηθά στην εκτέλεσε συνταγών, ακόμη κι αυτές που κάποιοι θεωρούν δύσκολες.
Άλλωστε, το μότο του συγγραφέα είναι ότι δεν υπάρχει καλός ή κακός καφές αλλά καλοφτιαγμένος και κακοφτιαγμένος.
Μέσα από τις 400 σελίδες του θα μάθετε πως να αναγνωρίζετε τα χαρακτηριστικά που αναγράφουν οι συσκευασίες του καφέ ώστε να επιλέξετε τον κατάλληλο για την μέθοδο που θα χρησιμοποιήσετε. Επίσης, θα βρείτε συνταγές για κοκτέιλ αλλά και για γλυκά με βάση τον καφέ. Στο τελευταίο κεφάλαιο υπάρχουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και μέθοδοι για να απολαμβάνετε τον καφέ σας και εκτός σπιτιού.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στην Αγγλική γλώσσα, καθώς η ζήτηση των βιβλίων του είναι παγκόσμια. Περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία του και στα Ελληνικά. Η τριλογία των Οδοιπορικών έχει ήδη μεταφραστεί στα Αγγλικά. Μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.panagiotisnikas.com/books/ και σε επιλεγμένα e-shop.
ΙΝFO: Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα βιβλία: Το εγχειρίδιο του “Home Barista”, Οδοιπορικό στην Αιθιοπία, Οδοιπορικό στην Κόστα Ρίκα και Οδοιπορικό στην Βραζιλία.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του www.panagiotisnikas.com