Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται τα έσοδα της Wind Ελλάς, σύμφωνα με τα στοιχεία για το β’ τρίμηνο που δημοσιοποίησε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 στα 128,6 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να ενισχύονται κατά 17,5% σε ετήσια βάση στα 34,2 εκατ. ευρώ. 

Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 5,4%, στα 73,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 3,1% στο τρίμηνο στα 41,5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Wind Ελλάς πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 18,3 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων (14 εκατ. ευρώ) να κατευθύνεται προς τις υποδομές νέας γενιάς. Η διοίκηση της Wind Ελλάς εκτιμά ότι οι συνολικές επενδύσεις για το 2019 θα ανέλθουν στα 90 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τις υποδομές κινητού δικτύου, έχοντας ήδη επιτύχει κάλυψη 4G πάνω από 95%, το πλάνο της Wind είναι μεσοπρόθεσμα να επιτύχει κάλυψη έως 99%. Σημειώνεται πως η κίνηση δεδομένων παρουσίασε αύξηση 59,8% σε ετήσια βάση.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι παράλληλα επεκτείνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, με στόχο για το τέλος του 2019, την επίτευξη κάλυψης περίπου 70% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί. Καθώς ομαλοποιείται σταδιακά η ρευματοδότηση του δικτύου οπτικών ινών, στη διάρκεια του β’ τριμήνου ενεργοποιήθηκαν 58.000 γραμμές, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργοποιημένων γραμμών στις 217.000, επί συνόλου 274.000 γραμμών. Η πελατειακή βάση όσον αφορά τις συνδέσεις πάνω από δίκτυα νέας γενιάς αυξήθηκε κατά 95,4% με διείσδυση 16,8% στη συνολική βάση σταθερής.

Επίσης, η WIND VISION ενέγραψε συνολικό αριθμό πελατών 42.000 στο τέλος Ιουνίου, με διείσδυση 6,8% επί της συνολικής βάσης σταθερής.

«Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε δυναμικά και αυτό αντανακλάται στην επιτάχυνση των εσόδων μας και την ισχυρή απόδοση του EBITDA κατά τη διάρκεια του Β’ τριμήνου του έτους. Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την επίτευξη ισχυρών εμπορικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων παραμένει η άριστη εμπειρία των πελατών μας μέσα από τη συνεχή επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών μας» σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Όσον αφορά το υπόλοιπο του 2019, η στρατηγική εστίαση της εταιρείας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παραμένει η συνεχής επέκταση των υποδομών νέας γενιάς, με στόχο τη δημιουργία περαιτέρω ευκαιριών εμπορικής ανάπτυξης και την εξαιρετική εμπειρία πελάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here