Την επιλογή στους φορολογούμενους να πληρώσουν μαζί τις δύο πρώτες δόσεις ΕΝΦΙΑ ως τις 30 Οκτωβρίου χωρίς επιβάρυνση δίνει το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της καθυστέρησης στην εκκαθάριση του φόρου, καθώς τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες φθάνει τα 2,5 δισ. ευρώ. 

Δείτε επίσης: Παρελθόν ο ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους με κύρια κατοικία ακριτικά νησιά με λιγότερους από 1.200 κατοίκους

  • «Το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη  διευκόλυνση των φορολογουμένων, προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες είτε να καταβάλουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση.
  • Επισημαίνεται ότι τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, αργά το απόγευμα, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι των μικρών ακριτικών νησιών».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για 10.000 φορολογούμενους που είναι μόνιμοι κάτοικοι 28 ακριτικών και μικρών νησιών με πληθυσμό που δεν υπερβαίνει τους 1.200 κατοίκους. Η απαλλαγή αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν κύρια κατοικία στις περιοχές αυτές, και καλύπτει τη συνολική περιουσία που διαθέτουν στα συγκεκριμένα νησιά. Εξαιρείται η περιουσία των προσώπων αυτών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here