Η βοστονέζικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι ασφαλιστικοί πράκτορες που χρησιμοποιούν το λογισμικό της μπορούν να δίνουν προσφορές για ασφαλιστικά συμβόλαια στους πελάτες της σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ψήφο εμπιστοσύνης στην βοστονέζικη insurtech Openly έδωσε η Gradient Ventures,  venture fund της Google που στηρίζει νεοφυείς εταιρείες που αναπτύσσουν εφαρμογές τεχνητές νοημοσύνης (ΑΙ). Η Openly ισχυρίζεται ότι, αξιοποιώντας νέες πηγές δεδομένων, προληπτικά μοντέλα επόμενης γενιάς (ΑΙ) δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλιστικούς πράκτορες που χρησιμοποιούν το λογιστικό της να δίνουν προσφορές στους πελάτες τους (για ασφαλιστικά συμβόλαια) σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα από την υποβολή της σχετικής αίτησης. 

Η  Οpenly ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 7,65 εκατ. δολαρίων, που θα της επιτρέψει να επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ. Στην insurtech έχουν επίσης επενδύσει οι Techstars Ventures, Greenlight Re, PJC και Hanover Insurance Group.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από τους Ty Harris  (αναλογιστή απόφοιτο του ΜΙΤ που εργαζόταν προηγουμένως στην ασφαλιστική Liberty Mutual) και Matt Wielbut, πρώην αντιπρόεδρο της Goldman Sachs για θέματα τεχνολογίας, που είχε την δική τους ασφαλιστική εταιρεία.

Η Openly είναι νεοφυής εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που εξειδικεύεται στην ασφάλιση κατοικιών και η οποία σκοπεύει στην διευκόλυνση των πρακτόρων και την απλοποίηση της διαδικασίας απόκτησης ασφάλισης κατοικίας. Ενώ οι περισσότερες insurtechs εστιάζουν στην απευθείας πώληση ασφαλιστικών προϊόντων στους πελάτες χωρίς την ύπαρξη διαμεσολαβητών, η Openly πωλεί το προϊόν της αποκλειστικά μέσω ανεξάρτητων ασφαλιστικών πρακτόρων.

«Ορισμένοι στον κλάδο της τεχνολογίας νομίζουν ότι ο όρος «ασφαλιστικός πράκτορας» παραπέμπει σε απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά κάνουν λάθος», δήλωσε ο Harris που είναι και διευθύνων σύμβουλος της Openly. «Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πράκτορες προσθέτουν αξία παρέχοντας αντικειμενικές συμβουλές και επιλογές στους πελάτες τους. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πράκτορες να εκσυγχρονίσουν την επιχείρησή τους, καθώς τους επιτρέπουμε να δίνουν στους πελάτες τους καλύτερα, ταχύτερα και πιο οικονομικά προϊόντα με ολοκληρωμένη ασφαλιστική προστασία για κάλυψη ευρείας γκάμας αναγκών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε τη στήριξη τόσο σημαντικών επενδυτών και αντασφαλιστών για να χρηματοδοτήσουμε την ταχεία ανάπτυξή μας το 2020 και τα επόμενα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here