Την απόφαση για εφαρμογή της δράσης που έχει ως σκοπό την στήριξη, με το ποσό των 30.000.000 ευρώ, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η δημόσια δαπάνη της δράσης χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο και το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 50.000 ευρώ, ενώ το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί εντός του 2021.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε ότι “στεκόμαστε με πράξεις και όχι με λόγια στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τόπου μας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το σύνολο του επιχειρησιακού μας προγράμματος που αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με κάθε τρόπο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here