Την ενίσχυση του Net Metering- του συστήματος αυτοπαραγωγής ενέργειας μέσω ΕΣΠΑ– προωθεί η κυβέρνηση και ήδη αρκετές είναι οι εισηγμένες που είτε λειτουργούν είτε υλοποιούν επενδυτικά προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά,
  • μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και
  • αύξηση της χρήσης ανακυκλούμενων υλικών

είναι το τρίπτυχο, που ακολουθεί από την Άνοιξη του 2021 η “Πλαστικά Θράκης”.

   Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των εργοστασίων του Ομίλου, με στόχο τη μείωση του κόστους ενέργειας ήταν από τις πρώτες κινήσεις της διοίκησης του Κωνσταντίνου Χαλιωρή και των Δημήτρη Μαλάμου – Γιάννη Φράγγου.
  •  Ο όμιλος Fourlis πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα συστήματα παραγωγής ενέργειας (φωτοβολταϊκά) στις στέγες των κτηρίων της αλυσίδας ΙΚΕΑ, με στόχο να είναι ενεργειακά αυτόνομα.

Η εισηγμένη Fourlis λειτουργεί-ήδη- φωτοβολταϊκά συστήματα net metering στις εγκαταστάσεις logistics. 

  • Την ίδια ώρα η ΚΡΙ ΚΡΙ βάζει μπροστά την υπερσύγχρονη μονάδα αναερόβιας επεξεργασίας στον χώρο των εγκαταστάσεων στις Σέρρες.
Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 6 εκατ.€ και έχει ξεκινήσει η παραγωγή βιοαερίου με την χρήση-αποκλειστικά- ως πρώτη ύλη τα υγρά απόβλητα της μονάδας παγωτού και γαλακτοκομικών.
Διέξοδο στο ενεργειακό υπέρβαρο κόστος, που ακολουθούν και άλλες (τουλάχιστον) 8 εισηγμένες που μέσα στο 2022 προγραμματίζουν να θέσουν σε λειτουργία ανάλογες επενδύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here