Το ενδιαφέρον επώνυμων brands κεντρίζει η Ελλάδα. Τελευταία σημαντική εξέλιξη αφορά τον γαλλικό οίκο Christian Dior, o οποίος έλαβε άδεια για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Ειδικότερα, το «πράσινο φως» στο αίτημα του οίκου μόδας Christian Dior να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις της συλλογής του «Cruise 2022» σε αρχαιολογικούς χώρους, έδωσε χθες ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Πρόκειται για τους παρακάτω χώρους:

*Ακρόπολη,

*Ηρώδειο,

*Αρχαία Αγορά,

*Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και

*Αρχαία Νεμέα.

Στην Ακρόπολη προγραμματίζεται μόνο φωτογράφιση για τις 14 και 15 Ιουνίου –σύμφωνα με το αίτημα του οίκου- συγκεκριμένα μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951.

Το ΚΑΣ έθεσε αυστηρούς όρους για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ την Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» που, σύμφωνα με το αίτημα του οίκου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και θα αποτελεί το επίκεντρο των δράσεων στην Αθήνα. Ένας από τους όρους του ΚΑΣ ήταν οι κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here