Την εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θεωρούν ως κυρίαρχη απειλή και αντίπαλο την Κίνα, ο Πρόεδρος Biden, επέλεξε έναν πολύ γνωστό στην Ελλάδα διπλωμάτη, για τη θέση του Πρέσβη στο Πεκίνο.

Ο πρώην πρέσβης των Η.Π.Α στην Aθήνα και γνωστός φιλέλληνας, Nicholas Burns θα ηγηθεί της διπλωματικής εκπροσώπησης των Η.Π.Α στη Κίνα…

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξετον πρώην ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς (Nicholas Burns) για να υπηρετήσει ως πρέσβης στην Κίνα και τον δήμαρχο του Λος Αντζελες Ερικ Γκαρτσέτι (Eric Garcetti) στη θέση του πρέσβη στην Ινδία. Ο Biden στρέφεται σε έναν έμπειρο διπλωμάτη και έναν μακροχρόνιο πολιτικό σύμμαχο για να υπηρετήσουν σε δύο από τις υψηλότερες διπλωματικές θέσεις της χώρας.

Ο Nicholas Burns υπηρέτησε προηγουμένως ως υφυπουργός Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ. Ο Nicholas Burns είναι τώρα εκτελεστικός διευθυντής του Aspen Strategy Group και του Aspen Security Forum. Είναι επίσης καθηγητής της πρακτικής της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων στο Harvard Kennedy School.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here