Πλησιάζουν τις είκοσι πλέον οι εταιρείες – ήδη έχουν αδειοδοτηθεί 18 – που θέλουν να διαχειριστούν και διεκδικούν κομμάτι της πίτας από τα κόκκινα δάνεια. Το τελευταίο χτύπημα …από ένα φίλο που έρχεται από τα παλιά και ακούει στο όνομα Γιώργος Κοφινάκος, πρόεδρο της EYπράξις (αποτελεί σύμπραξη του διεθνή διαχειριστή StormHarbour και της ιταλικής εταιρείας Fire SpA, που διαχειρίζεται δάνεια – εξυπηρετούμενα και μη – συνολικής αξίας 18 δισ. ευρώ).

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία,  ο πενηντάρης και σπουδαγμένος στην Αμερική manager, μανιάτικης καταγωγής, κ. Κοφινάκος και η πάλαι ποτέ πρώην ηγετική του ομάδα της «Citigroup Global Markets» είχαν αφήσει εποχή, βάζοντας ψηλά τον πήχη στην αγορά για τους άλλους καθώς υπήρξαν υπεύθυνοι για ομολογιακές εκδόσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων,  αγορές εμπορευμάτων σε όλο τον κόσμο,  εμπλοκή σχεδόν σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών της Σοφοκλέους, εντολές πελατών για συναλλαγές τεράστιων ποσών από το ένα νόμισμα στο άλλο.

Είναι γνωστό πως η Citibank μέσω της Citigroup ήταν αυτή που έφερε τα προϊόντα καταναλωτικής πίστης στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Χρήστο Βασιλειάδη τότε ενώ η τριβή και η πείρα του κ. Κοφινάκου που αποκτήθηκε μαζί με τη συμμετοχή του σε διοικητικά συμβούλια και παγκόσμιες επιτροπές της τράπεζας τον έχρισαν «ειδικό των αγορών. Η συνεισφορά του Γιώργου Κοφινάκου υπήρξε καταλυτική στη διαμόρφωση και ανάπτυξη λειτουργίας των  primary dealers της αγοράς των ομολόγων, μεταφέροντας την τεχνογνωσία της Citibank από το εξωτερικό, ενώ στελέχωσε  όλες τις αρμόδιες για τη διάρθρωση των αγορών χρήματος επιτροπές της Τραπέζης της Ελλάδος και του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Γιώργος Κοφινάκος υπήρξε ο άνθρωπος που ντίλαρε περισσότερα από 35 δις δραχμές σε μια αγορά χρήματος που τα είχε δει όλα κερδίζοντας τις εντυπώσεις από το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα οι εταιρείες που έχουν αδειδοτηθεί είναι οι: CEPAL, FPS, ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (θυγατρική της τράπεζας Αττικής), Pillarstone, UCI, Resolute Asset Management, Independent Portfolio Management, B2Kapital, QQuant, DV01 Asset Management, Special Financial Solutions, Hoist, LPN CAPITAL, MELFIN, APS, Cerved Credit Management, EOS Matrix Greece και πρόσφατα η ΕΥπράξις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here