Επαφές με σημαίνουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου της Κίνας είχε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Σαγκάη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έγραψε το banks.com.gr στις συναντήσεις που έγιναν στο επιχειρηματικό φόρουμ στη Σαγκάη, συμμετείχαν 93 εκπρόσωποι από 62 συνολικά ελληνικές εταιρείες και συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 315 συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και των 213 εκπροσώπων κινεζικών εταιρειών στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του φόρουμ.

Στο επιχειρηματικό event ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον CEO της Alibaba Daniel Yong Zhang.

Eπί τάπητος τέθηκαν το ζήτημα της προβολής της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ali Express, η οποία έχει 700 εκατομμύρια πελάτες.

Ο CEO του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου,  εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με έλληνες επιχειρηματίες, προκειμένου να πωλούνται ελληνικά προϊόντα μέσω της πλατφόρμας. η οποία προσφέρει και τουριστικές υπηρεσίες. «Μπορείτε να πουλάτε ελληνικά προϊόντα στην Κίνα και να συμβάλλετε ώστε να έρχονται οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα», ήταν η πρόταση του κ. Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here