Για πρώτη φορά υπέβαλε υποψηφιότητα για μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ στις εκλογές της 18ης Ιουνίου 2024, ο Κωνσταντίνος Βαμβακάς.

  • “Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί για εμένα τη φυσική συνέχεια της πορείας μου στον επιχειρηματικό κόσμο, αρχικά ως διευθυντικό στέλεχος και μετέπειτα ως επιχειρηματίας. Εκπληρώνει την ανάγκη μου να παραμείνω δημιουργικός, να μοιραστώ ιδέες και γνώσεις και να συνεχίσω να προσφέρω σε αυτό που επιτάσσει ο σκοπός του Συνδέσμου.”

Έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός (ΑΠΘ) και ολοκλήρωσε  ΜΒΑ  στο Strathclyde Business School στη Γλασκώβη.

Εργάσθηκε σε πολυεθνικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ην. Βασίλειο & Ελβετία) ως επικεφαλής τμημάτων Παραγωγής, Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Πωλήσεων.

Από το 2007 είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων.

Η VK Premium  υποστηρίζει επιχειρήσεις για την αξιοποίηση των κινήτρων των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, ΤΑΑ, Στρατηγικές Επενδύσεις, Αναπτυξιακός Νόμος κλπ) για την υλοποίηση των επενδύσεων τους, τη συμβουλευτική υποστήριξης τους σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και, ενέργειες ανάπτυξης & βελτίωσης της κερδοφορίας τους.

  • Ευελπιστώντας στην εκλογή μου ως μέλος του νέου Δ.Σ θα μπορούσα με τις δικές μου δυνάμεις να συμβάλλω:
  • Στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας των χρηματοδοτικών εργαλείων & διαδικασιών ώστε τα κίνητρα για επενδύσεις να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των επιχειρήσεων και να είναι διαθέσιμα όταν πραγματικά τα έχουν ανάγκη.
  • Στην υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και αρχών ESG για την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία αξιοποιώντας χρηματοδοτικές λύσεις.
    Αξιοποιώντας και υιοθετώντας εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών, βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
  • Τα ανωτέρω αποτελούν σημαντικές προκλήσεις και θα ήταν τιμή μου να μου δοθεί η δυνατότητα να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη κοινή προσπάθεια του ΣΕΒ για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών.