Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν, κατά τη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, ήταν η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών.
Ένα όραμα της οικογένειας Αποστολόπουλου μοιάζει πιο ζωντανό και χειροπιαστό από ποτέ.
Όπως ανέφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
- Προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, όπου θα αναπτυχθούν χρήσεις περίθαλψης, χώρων συνάθροισης κοινού, πρόνοιας και εκπαίδευσης, σε εκτός σχεδίου εκτάσεις του Δήμου Παιανίας, ώστε να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη η προτεινόμενη επένδυση από την εταιρία EUROSITE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Α.Ε.
Η “EUROSITE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΕ” αποτελεί θυγατρική του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών.
Η επένδυση, τόσο από ιατρικής όσο και επιχειρηματικής πλευράς, που θα υλοποιήσει η οικογένεια Αποστολοπούλου, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, ιδιαίτερα δε όταν βρεθεί το σωστό timing, το επιτρέψουν οι συνθήκες και ιδρυθεί η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στη χώρα.
Τι έλεγε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος
Ανασύραμε μία παλαιότερη, αλλά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Αποστολόπουλου στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου “104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ”.
“Στην Παιανία φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών την πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή της Ελλάδας, στο πλαίσιο μίας επένδυσης ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ” είχε πει ο κ. Αποστολόπουλος.
Η έκταση που υπάρχει στην Παιανία είναι περίπου 120 στρέμματα και αφορά το λεγόμενο Ιατρικό Πάρκο, όπως έχει ονομαστεί αυτό το project.
“Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα state of the art -τελευταία λέξη- της ιατρικής επιστήμης. Και στο πλαίσιο αυτού του πάρκου υπάρχει πρόβλεψη για τη στέγαση της Ιατρικής Σχολής”, δηλώνει ο Δρ. Αποστολόπουλος, επισημαίνοντας όμως ότι, παραμένει το βασικό εμπόδιο, που είναι το συνταγματικό.
Τονίζει ωστόσο ότι είναι θέμα χρόνου αυτό να αλλάξει και ότι ο Όμιλος είναι πιο έτοιμος παρά ποτέ να πραγματώσει αυτό το όραμα, έχοντας πάντα ως πυξίδα τον επαναπατρισμό λαμπρών επιστημόνων στη γενέτειρα τους. Το λεγόμενο brain gain, που όπως λέει, αποτελεί προτεραιότητα του Ομίλου από ιδρύσεως του, την δεκαετία του 1980.
Διαβάστε επίσης:
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Πάντα ένα βήμα μπροστά, και στα δύσκολα!
Η Οικογένεια Αποστολόπουλου παραχωρεί το Ιατρικό Περιστερίου στο ΕΣΥ
Όσο υπάρχουν γιατροί και προπάντων άνθρωποι