«Άλμα» προκειμένου η ΔΕΗ να μετατραπεί σε μια τεχνολογική εταιρία στην αγορά ενέργειας αναγγέλλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Η τεχνολογία επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά ενέργειας. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται επέκταση του εξηλεκτρισμού. Η ΔΕΗ παρά τα προβλήματά της έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει και να οδηγήσει αυτόν το μετασχηματισμό στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα λαμπρό μέλλον για τη ΔΕΗ», επισημαίνει ο κ. Στάσσης, αναφερόμενος συγκεκριμένα στις τεχνολογικές αλλαγές στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών, της αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες) αλλά και της ψηφιοποίησης του δικτύου της προμήθειας και συνολικά των διαδικασιών της επιχείρησης

Ο επικεφαλής της επιχείρησης κάνει εκτενή αναφορά στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης που θα οδηγήσει, όπως αναφέρει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατ’ επέκταση του ρίσκου αλλά και στο σχέδιο δίκαιης μετάβασης των περιοχών που πλήττονται από αυτήν.

Τέλος υπογραμμίζει πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για τον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει της διαδικασίας πώλησης του 49% αλλά με διατήρηση του μάνατζμεντ από τη ΔΕΗ.

Παρουσιάζοντας τα σημερινά δεδομένα και αποτυπώνοντας το όραμα για την εταιρεία στο μέλλον ο κ. Στάσσης είπε:

“Ενώ βρισκόμασταν στο 70% του μεριδίου αγοράς στο παρελθόν, τώρα είμαστε στο 64% και πιστεύουμε ότι θα μειωθεί στο 50%. Οραματιζόμαστε τη ΔΕΗ ως μια μικρότερη εταιρεία, αλλά πολύ πιο αποτελεσματική, ενσωματώνοντας νέα τεχνολογία και μικρότερο κίνδυνο. Κάνουμε ένα τεράστιο σχέδιο σταδιακής εξάλειψης του λιγνίτη, για παράδειγμα, ώστε το αποτύπωμα CO2 να μειωθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα μειώσει πολύ τον κίνδυνο”.

Διαβάστε επίσης:

Η ΔΕΗ επεκτείνει τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για νοικοκυριά και επαγγελματίες

και

H νέα ΔΕΗ μπαίνει στον ανταγωνισμό, με εκπτώσεις προς τους καταναλωτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here