ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΡΙΚΑ

Η Επιτροπή Πισσαρίδη είναι αναμφίβολα το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την θεραπεία όλων των παθογενειών του κράτους στην οικονομία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε και βάζει καθημερινά ψηλά τον πήχη αφού η Επιτροπή Πισσαρίδη προτείνει ανατροπές σε πολλούς «άρρωστους τομείς» όπως στη φορολογία, στο Ασφαλιστικό, στον δημόσιο τομέα και στη Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό:

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αναλύει σχολαστικά και με λεπτομέρειες στην ενδιάμεση έκθεσή του ο καθηγητής Πισσαρίδης με την ομάδα του.

Η έκθεση θίγει τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και εισηγείται προς την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις που μέχρι σήμερα κανένας πολιτικός φορέας δεν είχε τολμήσει να δρομολογήσει.

Μείωση φόρων, εισφορών, έμφαση στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης και όχι στο διανεμητικό ώστε να περιοριστεί η συνδρομή του κράτους στην καταβολή των συντάξεων, δραστικές αλλαγές που θα τονώσουν την αποτελεσματικότητα του κράτους, τομές στα δικαστήρια για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, υιοθέτηση της ψηφιακής κάρτας ασθενούς στον τομέα της Υγείας είναι μερικές από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που «καίνε».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός βάζει ψηλά στην ατζέντα του την Επιτροπή Πισσαρίδη και τα συμπεράσματά της αφού θα αποτελέσει ουσιαστικά την μεγάλη αλλαγή στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον τόπο.

Κύκλοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί σχολιάζουν θετικά την Επιτροπή Πισσαρίδη αφού αναμένουν όλοι ανατρεπτικές κινήσεις φορολογικής τόνωσης και χρηματοδότησης που τόσο έχουν ανάγκη τα τελευταία χρόνια…

Δεδομένο είναι λοιπόν να θεωρήσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται πολλά θετικά νέα με την Επιτροπή Πισσαρίδη που μπορούν να αποτελέσουν την καινοτομία της κυβέρνησης Μητσοτάκη αρκεί η προσπάθεια να μην χαθεί επικοινωνιακά αφού ο κόσμος ζητά ενημέρωση για την επόμενη ημέρα από την κυβέρνηση με ριζικές αλλαγές στην οικονομία και τις τράπεζες που θα παίρνουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ενημερώνοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here