Γράφει η «ξενοδόχος»

Οι εκτάσεις υπήρχαν από παλιά ωστόσο τώρα φαίνεται ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για το νέο οικιστικό project που σχεδιάζει ο όμιλος Αγγελόπουλου των Αldemar Resorts στην Πελοπόννησο.

Η επένδυση αντιστοιχεί στα πέριξ των 300 εκατ. ευρώ σε ιδιόκτητη έκταση στην περιοχή της Ηλείας, όπου ήδη έχουν προχωρήσει οι αδειοδοτικές διαδικασίες για δόμηση συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ.. Ηδη για την αξιοποίηση της έκτασης ο όμιλος Αγγελόπουλου βρίσκεται σε επαφές με ξένους επενδυτές, μεταξύ των οποίων και ολλανδικά κεφάλαια με στόχο τη δημιουργία κατοικιών χωρίς να έχει αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός τους (σ.σ. κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί ανάλογα με τη ζήτηση).

Tην περασμένη Τρίτη η οικογένεια Αγγελόπουλου έβαλε και τις τελικές υπογραφές για την πώληση δύο ξενοδοχείων, των Aldemar Royal Mare και Aldemar Cretan Village στην Κρήτη στον όμιλο Μήτση, σε μία συμφωνία που κυοφορούνταν εδώ και καιρό, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το τίμημα του deal.

Xθές πάντως, ο κ. Αγγελόπουλος έδωσε το ‘’παρών’’ στο 1ο ισραηλινο-ελληνικό συνέδριο που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα του Ισραήλ Calcalist σε συνεργασία με τον όμιλο Brown Hotels Group και αναφέρθηκε στη συμφωνία επισημαίνοντας ότι είναι αμοιβαίας επωφελής.

Σε σχέση με τη νέα επένδυση σε 262 στρέμματα στην περιοχή της Ηλείας ο ίδιος βλέπει μεγάλη προοπτική στο κομμάτι των σύγχρονων κατοικιών με ‘’πράσινα’’ χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό και με το θεσμικό πλαίσιο που ευνοεί περισσότερο πλέον την προσέλκυση ξένων για διαμονή στην Ελλάδα, δεδομένης της εφαρμογής από το 2020 των διατάξεων για την ευνοϊκή φορολόγηση των συνταξιούχων εξωτερικού που μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα με συντελεστή 7%. 

Ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε επιπλέον ότι είναι χιλιάδες οι Βορειοευρωπαίοι που θα ήθελαν να μείνουν σε μεσογειακές χώρες επικαλούμενος έρευνα της διαΝΕΟσις.

Σύμφωνα με αυτήν, αν η Ελλάδα θέσει ως στόχο να κατακτήσει το 15% της αγοράς δεύτερης κατοικίας για τους Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους, τότε θα χρειαστούν 400.000 κατοικίες τα επόμενα 20 χρόνια:

  • Από την πώληση ή τη μακροχρόνια ενοικίαση 20.000 κατοικιών τον χρόνο και με τους νέους ιδιοκτήτες να περνούν κατά μέσο όρο 6 μήνες τον χρόνο στη χώρα μας, η επίδραση στο ΑΕΠ θα είναι πάνω από 5 δισ. ευρώ ετησίως και θα δημιουργηθούν περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here