Γράφει η «ξενοδόχος»

Ντεμπούτο τη φετινή θερινή σεζόν θα κάνει το νέο boutique ξενοδοχείο Athens Flair στο Κολωνάκι στο κτίριο/ κατοικία όπου έζησε αρκετά χρόνια της ζωής της η κορυφαία ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου, Έλλη Λαμπέτη που έφυγε από τη ζωή το μακρινό 1983.

Το ακίνητο, από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά της Αθήνας, έχει πλούσια ιστορία συνδεδεμένη με την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό και αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της αστικής αρχιτεκτονικής του νεοκλασικισμού.

Η εταιρεία Hotelising διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της 25 ξενοδοχεία  υπό διαχείριση στην Ελλάδα- πολλά εκ των οποίων διακρίνονται για την αρχιτεκτονική τους – έχει γίνει γνωστό εδώ και ένα χρόνο ότι προετοιμάζει την κατασκευαστική και αρχιτεκτονική μετατροπή του επιβλητικού νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζεται επί της οδού Δελφών 2Β, στο Κολωνάκι, σε boutique ξενοδοχείο.

Η επιλογή του ονόματος “Athens Flair” βασίστηκε, σύμφωνα με τους επιτελείς της εταιρείας στην κομψότητα και στην αριστοκρατική γοητεία της πόλης των Αθηνών. Πηγή έμπνευσης στάθηκε το ίδιο το κτίριο το οποίο αποτελεί ένα μνημείο υπόδειγμα της πολιτιστικής κληρονομίας της πόλης.

Η ανακατασκευή του νεοκλασικού Athens Flair, το οποίο αποτελεί ένα έργο τέχνης για την Αθήνα,  θα ολοκληρωθεί την επόμενη περίοδο και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το καλοκαίρι του 2022. Πολύ κοντά, στην οδό Καπλανών, το μικρό δρόμο ανάμεσα στη Σόλωνος και τη Σκουφά, η Hotelising λειτουργεί το Sir Athens, σε ένα ακόμη νεοκλασικό, ακριβώς δίπλα στο παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα, κατοικία αρχικά του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Το Sir Athens, με σουίτες υψηλής αισθητικής είναι χτισμένο τον 19ο αιώνα και αποτελεί και αυτό μέρος του ιστορικού και σημαντικής αξίας για την πολιτισμική κληρονομιά της Αθήνας σπίτι του Παύλου Κουντουριώτη.