Γράφει η «ξενοδόχος»

Στα μέσα Ιανουαρίου έρχονται τα σπουδαία για το ιστορικό συγκρότημα της ΑΖΕΛ, όπου η τράπεζα Πειραιώς έχει αναρτήσει πωλητήριο.

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα αυτοτελή βιομηχανικά συγκροτήματα στον Πειραιά που παραμένει ανενεργό για πάνω από μία 25ετία. Πρωταρχικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα περισσότερα μεγάλα ακίνητα που συνδέονται με τις τράπεζες, ωστόσο μένει να φανεί προσεχώς αν πράγματι θα υπάρξουν και προσφορές δεδομένου ότι δεν είναι και από τα πιο …εύκολα ακίνητα.

  • Το ιστορικό συγκρότημα περιλαμβάνει συνολικά 12 κτίρια με βιομηχανική χρήση  και βρίσκεται στην περιοχή του Πειραιά, επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, Ομηρίδου Σκυλίτση και Αθανασίου Διάκου.
  • Πρόκειται για ιδιοκτησία που περιήλθε στην Τράπεζα Πειραιώς, κατόπιν εκούσιας πτωχευτικής διαδικασίας από την προκάτοχο εταιρεία  με την επωνυμία «Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρεία Παραγωγής Αμύλων και Ζυμών ΑΖΕΛ».

Μάλιστα, το εν λόγω εργοστασιακό συγκρότημα, εξ αιτίας  της αχρησίας στην οποία είχε περιέλθει, βρέθηκε να είναι υπό κατάληψη κατά το χρόνο κτήσης και απαιτήθηκε να επέμβουν οι αστυνομικές αρχές για την εν τέλει  εκκένωση του χώρου, ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ακόμη και σήμερα ουκ ολίγα μεγάλα βιομηχανικά ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα που φιλοξενούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες βιομηχανικά συγκροτήματα που έχουν μετατραπεί με την παρόδο του χρόνου σε σκουπιδότοπους. 

Για τo συγκρότημα της ΑΖΕΛ, υπήρξαν κατά καιρούς διάφορες προτάσεις, από την πλήρη κατεδάφισή του για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, μέχρι τη δημιουργία πολυδύναμου χώρου με θεατρικές σκηνές και ψυχαγωγικές χρήσεις, ωστόσο παραμένει ανενεργό εδώ και πολλά χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Πρόκειται για έκταση 7.800 τ.μ. με τη συνολική επιφάνεια των κτιρίων να ξεπερνά τα 13.100 τ.μ., αν και μεγάλα τμήματα των φερόντων οργανισμών και της τοιχοποιίας να χρήζουν κατεδάφισης. Ωστόσο, η μεγάλη έκταση σε συνδυασμό με τη θέση του, καθιστούν το ακίνητο ενδιαφέρουσα πρόταση για αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here