Το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της Γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim, θα βρίσκεται στη  Ελλάδα.

Ο όμιλος Boehringer Ingelheim ανεβάζει τους ρυθμούς των επενδυτικών του παρεμβάσεων στην Ελλάδα.

Έχοντας ήδη επενδύσει περισσότερα από 80 εκατ. Ευρώ στην μονάδα παραγωγής στο Κορωπί και 100 εκατ. Ευρώ στην Ελλάδα (αν συμπεριληφθούνν οι κλινικές δοκιμές) η Boehringer Ingelheim έχει ήδη δρομολογήσει ένα νέο 5ετές επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο την παραγωγή καινοτόμων αντιδιαβητικών φαρμάκων.

Όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο CEO της Boehringer Ingelheim, Hubertus von Baumbach, η νέα επένδυση θα συνοδευτεί και από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιπλέον των 500 που απασχολούνται σήμερα.

“Κλειδί” στην απόφαση της πολυεθνικής να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα αποτελεί το γεγονός πως οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και οι δαπάνες που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης φαρμάκων, δύνανται να απομειώνουν ισόποσα το ποσό της αυτόματης επιστροφής.

Όσες φαρμακευτικές δηλαδή πραγματοποιούν επενδύσεις στον τομέα του Research & Development, θα έχουν μείωση της επιβάρυνσης από το clawback, με το οποίο βαρύνονται οι επιχειρήσεις για να καλυφθεί η διαφορά ανάμεσα στον κλειστό προϋπολογισμό ΕΟΠΥΥ-δημόσιων νοσοκομείων και στις τελικές δαπάνες του φαρμάκου.

Ο όμιλος Boehringer Ingelheim συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως και αποτελεί μια από τις 100 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στον κόσμο. Είναι προσανατολισμένος στην έρευνα για την ανακάλυψη καινοτόμων φαρμάκων και  διεθνώς απασχολεί περισσότερα από πενήντα χιλιάδες άτομα.

H γερμανική πολυεθνική δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1966, ενώ το 1975 θεμελιώνει τη βιομηχανική μονάδα παραγωγής στο Κορωπί, τροφοδοτώντας σήμερα όχι μόνο  την ελληνική αγορά αλλά και σε 68 χώρες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here