Το success story μίας ΜμΕ επιχείρησης παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 3rd Greek Corporate Governance Summit της Ethos Events.

Ξεκίνησε με 2 άτομα και σήμερα έχει φτάσει τους 70 εργαζόμενους. Κατάφερε και δημιούργησε αξία, μεγάλωσε, καθιερώθηκε στην αγορά παρά τις δύσκολες συγκυρίες όπως τα capital controls ή η πανδημία που έπληξαν τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Στο πάνελ με τίτλο: «Χρηματοδότηση χωρίς αποκλεισμούς: ο ρόλος της εταιρικής διακυβέρνησης» συμμετείχε η Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου η οποία ίδρυσε την Different & Different.

Το 2010 σε συνεργασία με τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια δημιούργησε το Peabox Cookery.

Ήταν μια σχολή μαγειρικής για μη επαγγελματίες, είχε τεράστια επιτυχία, διήρκησε 10 χρόνια. Το 2013 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα διαφορετικό catering. 

Γεννήθηκε η Different & Different.

Όπως ανέφερε η κα. Βιτάλη Σαραντοπούλου:  “Προέκυψε η ανάγκη για χρηματοδοτικό εργαλείο. Οπότε εκείνη την εποχή δηλώσαμε συμμετοχή στο πρώτο βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας του Libra Group. Εκείνοι μας αγκάλιασαν, μας έδωσαν ένα από τα τρία βραβεία.

Eπέμεναν στη διαφάνεια, και ζήτησαν να αναφέρουμε οτιδήποτε γινόταν στην εταιρεία, το κοινωνικό μας πρόσωπο, το καινούργιο μας πελατολόγιο, άρα εμείς, ίσως χωρίς να είχε αποτυπωθεί, χρησιμοποιούσαμε την εταιρική διακυβέρνηση, μαθαίνοντας από αυτούς. Και αυτό κράτησε για τέσσερα χρόνια.

Κάθε εβδομάδα κάναμε reporting. Εμείς ήμασταν μια start-up το 2013 μέσω κρίσης και μνημονίων, που δεν φανταζόμασταν τι θα ακολουθήσει. Δηλαδή μετά πέσαμε στα capital controls, σκεφτείτε ότι ακυρώθηκαν όλες τα events, ακυρώθηκαν όλες οι δουλειές μας.

Και εκεί που πήγαμε να ξανά μεγαλώσουμε και το 2018 είχα την τιμή να πάρω το δεύτερο βραβείο γυναικείας καινοτομίας από το ΕΒΑ. Μετά ήρθε η πανδημία.

Δεν υπήρχε τίποτα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Υπήρχε ένα μεγάλο σοκ, ο φόβος, γιατί η επιτυχία και η αποτυχία φλέρταραν διαρκώς. Εκεί λοιπόν ξαναδημιουργήσαμε.

Δημιουργήσαμε δύο καινούρια προϊόντα. Το ένα λεγόταν D&D the Box και το δεύτερο είναι το Margarita’s Way, όπου εκεί μάζεψα όλη την προσωπική μου διαδρομή στο hospitality και άρχισα να μαθαίνω στον κόσμο από να στρώνει τα τραπέζια, πώς να γίνει ένας καλός οικοδεσπότης, μέχρι σεμινάρια τα οποία είναι και για επαγγελματίες και μη”.

Η εταιρεία ξεκίνησε με 2 άτομα και πλέον μετρά 70. Σήμερα, πέραν του μεγάλου πελατολογίου, προστέθηκε και το project σίτισης του προσωπικού του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, με μεγάλο αριθμό εργαζόμενων.

Τα έχουμε καταφέρει, έχουμε δείξει προσαρμαστικότητα, ανθεκτικότητα, δημιουργικότητα” τόνισε η κα. Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου.