Έπειτα από έναν μεγάλο κύκλο που σημαδεύτηκε από τη γραφειοκρατία και στασιμότητα, ήρθε ο καιρός να αλλάξουν τα πάντα στον Λυκαβηττό.

Τα κωλύματα ήταν πολλά, κυρίως λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του λόφου, ωστόσο πλέον όλα έχουν διευθετηθεί για την ανάπλασή του, των χώρων και των εγκαταστάσεών του.

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό τον δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη με θέμα την μίσθωση της έκτασης που ανήκει στην ΕΤΑΔ, ήτοι 35 στρέμματα. Τα υπόλοιπα 407 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων.

Έπειτα από την σχετική απόφαση, δόθηκε το πράσινο φως για την ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών και την έναρξη των έργων που θα αλλάξουν – προς το καλύτερο – την εικόνα του λόφου και την ευρύτερη περιοχή.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, την συντήρηση και την αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου ενώ θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι γύρω περιοχές από τις πλημμύρες, με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΤΑΔ ξεκίνησε διαγωνισμούς για 7 μοναδικά ακίνητα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here