Από τις συζητήσεις μέχρι τη συμφωνία «πολλά τσιγάρα δρόμος»: παραφράζουμε τη γνωστή ρήση, με αφορμή τα σενάρια που ήθελαν την άμεση πώληση της εταιρείας αμέσως μετά την έξοδό της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όντως, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Γεράρδος συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσοστό (ούτως ή άλλως διευρυμένο πλειοψηφικό διέθεταν όλα αυτά τα χρόνια) και, πλέον, μένουν τα διαδικαστικά για να ακολουθήσει η εταιρεία τις δεκάδες προηγουμένων που αποχώρησαν.

Πράγματι, το εγχείρημα της «Πλαίσιο» αποτελεί ένα από τα case studies της αγοράς –και δη της συγκεκριμένης χονδρικής/λιανικής–, ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο διαχειριστών επενδυτικών χαρτοφυλακίων όσο και επιχειρηματιών του κλάδου.

Ωστόσο η εταιρεία βγαίνει (από το ΧΑ) με αποτίμηση όσο τα ίδια κεφάλαιά της (110 εκατ.), έχει ταμείο 40 και δανεισμό 12 εκατ. ευρώ και διακριτός λόγος για να βιαστούν οι Γεράρδοι να πουλήσουν δεν υπάρχει. Τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Το αν και πώς αργότερα, και εφόσον η αγορά προσφέρει περισσότερα είτε για όλη την εταιρεία είτε για μέρη/δραστηριότητες, είναι ένα εντελώς διαφορετικό, και όχι του παρόντος χρόνου, ζήτημα. 

Aπό το ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here