Γράφει η «ξενοδόχος»

Βήμα – βήμα πάνε οι εξελίξεις για το project του Ελληνικού για το οποίο, εν μέσω πανδημίας, υπάρχει η εύλογη αγωνία από το επενδυτικό κοινό για το πότε θα ξεκινήσει.

Ετσι, το υπουργείο Πολιτισμού έλαβε την απόφαση για τη συγκρότηση Επιτροπής με αντικείμενο

  • “την παρακολούθηση της πορείας των αρχαιολογικών εργασιών, την τήρηση των προβλεπόμενων προθεσμιών, την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του παρόντος, καθώς και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών στα πλαίσια της συνεργασίας, που πιθανόν θα προκύψουν κατά την φάση εκτέλεσης των έργων της αξιοποίησης”.

Επίσης στο έργο της Επιτροπής, με πρόεδρο την κ. Έλενα Κουντούρη, αρχαιολόγο και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ θα είναι και η παροχή εισήγησης ή γνώμης προς τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ως συντονίστρια) ή τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων (σε ό,τι αφορά τα νεωότερα μνημεία), όπου αυτό προβλέπεται κατά τις διατάξεις του υπογεγραμμένου μνημονίου συναντίληψης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την υπογραφή τον περασμένο Δεκέμβριο του μνημονίου ‘’συναντίληψης και συνεργασίας’’ που έχουν υπογράψει η Lamda Development, η Ελληνικό Α.Ε. και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δείτε επίσης: Παραίτηση Γ. Γεράρδου από τη Lamda

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here