Παραγγελία για ένα LR2 Aframax δεξαμενόπλοιου μεταφοράς πετρελαίου έδωσε η Performance Shipping, συμφερόντων της Αλίκης Παληού, στα ναυπηγεία China Shipbuilding Trading Company Limited και Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Company Limited.

Το πλοίο, αξίας 62, 6 εκατ. δολαρίων θα είναι χωρητικότητας 114,000 dwt, ενώ θα κινείται με LNG.

Από το συνολικό ποσό, το 45% θα πληρωθεί τμηματικά κατά τη διάρκεια κατασκευής του πλοίου, ενώ το υπόλοιπο 55% με την παράδοσή του κατά το 4ο τρίμηνο του 2025.

Σχολιάζοντας το συμβόλαιο ο Αντρέας Μιχαλόπουλος, CEO της εταιρείας είπε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που εξασφαλίσαμε ένα από τα εναπομείναντα slots, προκειμένου να κατασκευαστεί το LR2 Aframax δεξαμανόπλοιό μας.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου πλοίου, που διαθέτει τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις σε κινητήρα υψηλών προδιαγραφών και εκπομπών, και είναι εξοπλισμένο με scrubber και σύστημα επεξεργασίας έρματος νερού, θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο κρατικό ναυπηγείο στην Κίνα.

Αυτή η σύμβαση συνάδει με την άποψή μας ότι η ιστορικά χαμηλή ανάπτυξη του στόλου των δεξαμενόπλοιων τα επόμενα χρόνια και η γήρανση του στόλου κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υψηλής ζήτησης θαλάσσιου εμπορίου θα έχουν ως αποτέλεσμα σταθερά ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και υψηλότερες αξίες ενεργητικού».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here