Ο νέος επικεφαλής της Tesco, της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, δήλωσε ότι αναμένει πως φέτος στη χώρα θα υπάρξουν ιδιαίτεροι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα παρά την ύφεση και τους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση στις κοινωνικές επαφές προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19.

Ο Κεν Μέρφι, που διαδέχθηκε τον Ντέιβ Λιούις ως διευθύνοντα σύμβουλο της Tesco την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι οι Βρετανοί ανυπομονούν ιδιαίτερα να απολαύσουν τα φετινά Χριστούγεννα ύστερα από μια δύσκολη χρονιά.

«Η κυρίαρχη αίσθηση που έχω είναι ότι τα Χριστούγεννα φέτος έχουν να κάνουν με το να δώσουμε στον εαυτό μας και ο ένας στο άλλον μια ευκαιρία… και να γιορτάσουμε το γεγονός όλοι είμαστε όλοι ακόμα ζωντανοί, ότι είμαστε όλοι ακόμα υγιείς, ότι είμαστε όσο καλά μπορούμε να είμαστε και ότι έχουμε τους στενότερους φίλους και συγγενείς μας κοντά μας», δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της Tesco.

«Αυτό θα είναι μεγάλο ζήτημα φέτος ύστερα από μια δύσκολη χρονιά για πολλούς, πολλούς ανθρώπους», είπε.

Ο Μέρφι δήλωσε ότι μέρος της αισιοδοξίας του για τα Χριστούγεννα συνδέεται με τις «αρκετά ισχυρές» έως τώρα πωλήσεις που αφορούν το Χάλογουϊν. «Προσπαθήστε να πείτε σε ένα 10χρονο ότι ακυρώνεται το Χάλογουϊν», είπε, ανυπομονώντας για τη συγκεκριμένη γιορτή στα τέλη του μήνα.

Οι κοινωνικές συναθροίσεις στην Αγγλία έχουν περιοριστεί σε ομάδες έξι ατόμων προκειμένου να περιοριστεί ο κορονοϊός και μεγάλα τμήματα της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα με τοπικούς περιορισμούς.

Στους Αμερικανούς δίνονται συστάσεις να αποφύγουν τις παραδοσιακές επισκέψεις των παιδιών στα σπίτια και τα κεράσματα πόρτα-πόρτα καθώς και τα πολυπληθή πάρτι σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών.

Αν και οι πωλήσεις σούπερ μάρκετ στη Βρετανία μπορεί να επηρεαστούν από τους περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις, αναμένεται να επωφεληθούν από τα νέα μέτρα για τις ώρες λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here