Τις τελευταίες συνεδριάσεις αναμφίβολα θέμα συζήτησης μεταξύ lobbies και εγχώριων επενδυτικών σχημάτων είναι η περίπτωση της Pasal.
Μπορεί να είναι η πρώτη φορά, ως…ψίθυροι ασχολούμεθα, εδώ στο “Β”, με τη συγκεκριμένη εισηγμένη.
  •   Ομως η συνολική απόδοση της, με +152,10% (!) από την αρχή του έτους μας δείχνει πως ακόμη και θεωρούμενα ως πρόσφατα penny stocks μπορεί να δουν φως στο…βάθος της σήραγγας.
  Η περίπτωση της Pasal είναι ενδεικτική, πως μία εισηγμένη, στα όρια απαξίωσης, μπορεί φυσικά με τη βοήθεια των τραπεζών να ξανασταθεί στα…πόδια της.
   Από τα τέλη Μαίου η εισηγμένη με ανακοίνωση της, εξέφραζε την αισιοδοξία της διοίκησης για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή.
   Οντως στο τέλος Αυγούστου έκλεισε το deal με την Hines με τον Paul Gomopoulos (CEO του αμερικανού ομίλου στην Ελλάδα) να σημειώνει πως το GAZI Outlets (όπως θα μετονομασθεί το Athens Herat).
  •  H διεθνής εταιρεία real estate προχωρά σε κοινοπραξία με την Εθνική Τράπεζα.
Τελευταία εκδόθηκε η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δόθηκε το Ο.Κ από το Πρωτοδικείο για ρύθμιση των δανείων/υποχρεώσεων της Pasal Development. Mέσω αυτών των ρυθμίσεων ο δανεισμός θα μειωθεί στο 1,5 εκατ.
  •     Το ενδιαφέρον από την ανακοίνωση ήταν το πρώτο σημείο, που αφορούσε στην προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή για την έμμεση είσοδο της δραστηριότητας του επενδυτή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με “όχημα”.
Στο συγκεκριμένο σημείο δεν αναφέρεται εάν το “όχημα” θα είναι μία νέα εταιρεία ή η Pasal Development/Real Estate που διαθέτει και έκταση 80 στρεμμάτων στην Χαλκίδα κ.α. εκτάσεις και ακίνητα.
‘Η μήπως εννοείται (η έμμεση) η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην εισηγμένη, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας οι Γεώργιος και Σωτήριος Θεοδωρίδης ελέγχουν από 33,54% και 29,52% του μετοχικού κεφαλαίου αντίστοιχα.
       Στα μόλις 4,49 εκατ. € η αποτίμηση και αναφερόμαστε στην Pasal, καθώς αποτελεί ενδεικτική περίπτωση εταιρείας που από το…χείλος του γκρεμνού σταδιακά με την ενεργή δραστηριοποίηση των βασικών μετόχων, με ένα συμφέρον deal και βεβαίως με την συνδρομή των τραπεζών, μπορεί να αποτελέσει ένα κλασικό turn around story. Οπως ανάλογη περίπτωση είναι αυτή της Alumil ή της Flexopack (που θα αναλύσουμε σύντομα, σε ξεχωριστό…ψίθυρο μας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here