Στην καλύτερη ερωτική ζωή των Ελλήνων και Κυπρίων βοήθησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί και όχι μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.  Σε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δηλώνουν 4 στους 10 συμμετέχοντες σε Ελλάδα και Κύπρο πως ανέβασε την ερωτική διάθεση.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι περίοδος σεξουαλικού «ξεσπάσματος» εκτιμούν οι Κύπριοι ερωτηθέντες σε ποσοστό 66% και οι Έλληνες σε ποσοστό 63%. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν στη διαδικτυακή έρευνα  μέσω  ερωτηματολογίων  2.000 άνθρωποι από την Ελλάδα και 600 από την Κύπρο, ηλικίας 18-65 ετών κατά τη διάρκεια του Ιουνίου.

«Τα αποτελέσματα καταγράφουν την εικόνα της πραγματικότητας πριν την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων και την έντονη διαμάχη των υπέρμαχων και των ενάντιων των εμβολιασμών, καθώς είναι πιθανό ότι μια έρευνα αυτή την στιγμή ίσως κατέγραφε διαφορετικά αποτελέσματα», εξήγησε ο πρόεδρος του Ανδρoλογικού Ινστιτούτου δρ  Κωνσταντίνος  Κωνσταντινίδης.

Στόχος της έρευνας

Αρχική ερευνητική υπόθεση ήταν η πρόβλεψη του καθηγητή Νικόλα Χρηστάκη ότι  την μετά-covid  εποχή με την αλλαγή των ηθών θα επικρατήσει μια τάση προς την «ακολασία» και την απληστία.  Άλλωστε και στις  παρούσες οδηγίες των φορέων δημόσιας υγείας,  συνιστάται προσοχή στην ερωτική πράξη γιατί λόγω εγγύτητας και των ανταλλαγών σωματικών υγρών  είναι πιθανή η μετάδοση του SARS-CoV-2.

Συνεπώς, το εμβόλιο μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα για την ασφαλή επαναφορά στη πραγματική ζωή. Υπενθυμίζεται ότι  και σε προηγούμενη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που δημοσιεύτηκε  στις αρχές του 2021 αποτυπώθηκε η θετική ανταπόκριση των πολιτών στην ανακοίνωση εύρεσης αποτελεσματικών εμβολίων, σε συνδυασμό με την αύξηση της λίμπιντο και της συχνότητας των ερωτικών επαφών.

«Το εμβόλιο φαίνεται να νίκησε κατά κράτος το φόβο που κυριάρχησε σε όλες τις κοινωνίες, που ως μόνη άμυνα είχαν τους υποχρεωτικούς εγκλεισμούς και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αυτά κατέληγαν πάντα στην αποφυγή συγχρωτισμών (φιλιά, χάδια, χειραψίες) και φυσικά είχαν σαν συνέπεια και την αποφυγή της τρυφερότητας που προηγείται του έρωτα», επισημαίνει ο χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Πορίσματα

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 55% των κατοίκων της Κύπρου και το 43% των κατοίκων της Ελλάδας έχει λάβει τουλάχιστον τη μια δόση του εμβολίου. Τα ευρήματα  είναι αντίστοιχα σε γενικές γραμμές με τα επίσημα κρατικά στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών

Ειδικότερα για την ερωτική ζωή των ζευγαριών, ενώ στην αρχή της πανδημίας  το lokdown διασφάλισε τον χρόνο να έρθουν πιο κοντά και η ερωτική ζωή απογειώθηκε, σύμφωνα με όλες τις έρευνες παγκόσμια. Ωστόσο, πλέον αισθήματα όπως ο φόβος και η οικονομική ανασφάλεια καθώς και μια υποχρεωτική πλέον συνύπαρξη σε μικρά διαμερίσματα με παιδιά, γονείς και συγγενείς άλλαξαν το σκηνικό. Την σκυτάλη πήρε η γκρίνια, ο θυμός και οι καθημερινές συγκρούσεις. Πλέον οι αιτήσεις διαζυγίων αυξήθηκαν, ενώ καταγράφεται μεγάλη άνοδος σε των αριθμών για την  κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών.

Πτώση σημειώθηκε στην διάθεση για σεξ καθώς και για τις μοναχικές πράξεις ηδονής, που συνηθίζονται με την βοήθεια των υπολογιστών και των ερωτικών βοηθημάτων (sex toys). Οι αγχωτικές συνθήκες προκάλεσαν αύξηση του στρες στα ύψη αλλά έριξαν τις ερωτικές  επιθυμίες.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αποδίδει την αλλαγή διάθεση στον ορμονικό κύκλο των ανθρώπων που ελέγχεται από την υπόφυση. Η περιοχή αυτή του εγκεφάλου παράγει ταυτόχρονα ευφορικές και δυσφορικές ουσίες, μπερδεύοντας το λογικό του, αφού η παραγωγή αυτή ρυθμίζεται από μια και μόνο χημική ουσία. Ο φόβος, το μίσος, η αγάπη έχουν για διαμεσολαβητή την ορμόνη της επιθυμίας και του θυμού. «Όταν κατά το στρες υπεραπαράγεται θυμός και άγχος η ευφορία δραπετεύει» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here