Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Το έργο για την «Αποκατάσταση πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο» προχωρά στην ‘’καρδιά’’ της πρωτεύουσας μετά και τις πρόσφατες εγκρίσεις που έδωσαν πρόσφατα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στη ‘’Διαύγεια’’  και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά δίνεται το πράσινο φώς

  • ‘’διότι με τις προτεινόμενες από τη μελέτη εργασίες δεν προκαλείται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο βλάβη στα χαρακτηρισμένα ως μνημεία κτίρια της περιοχής επέμβασης, αλλά αντιθέτως βελτιώνεται η εικόνα και η λειτουργικότητά της».

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στην ‘’καρδιά’’ της πόλης όπως π.χ. στα πέριξ της πλατείας Καρύτση, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού θέτει συγκεκριμένους όρους όπως π.χ. ότι η οριοθέτηση των χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή επέμβασης και γύρω από τις πλατείες και τα μνημεία να γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης Αθηνών ή ότι  για τις αρχαιότητες που έχουν ήδη εντοπιστεί στην οδό Καρόρη η ανασκαφή θα πρέπει να επεκταθεί.

Το έργο εντάσσεται στη γενικότερη παρέμβαση για την αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον ίδιο το δήμο

  • «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι  τα επόμενα δύο χρόνια 410 νέα πεζοδρόμια, κατασκευασμένα από σύγχρονα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον και τον πολίτη, θα αρχίσουν να εμφανίζονται από άκρη σε άκρη στην πόλη, επιτρέποντας επιτέλους στους Αθηναίους να κοιτάζουν με ασφάλεια μπροστά και ψηλά, επιτρέποντας στους πεζούς να ευχαριστηθούν την πόλη τους, επιτρέποντας στα ΑμεΑ και τα άτομα με προβλήματα στην όραση, να κινηθούν με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια».

Το συγκεκριμένο project  θα λειτουργήσει συμπληρωματικά  με τα έργα των ασφαλτοστρώσεων σε 1.150 οδικούς άξονες σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και στις 129 γειτονιές της πόλης, προσφέροντας μία συνολική αναβάθμιση των μετακινήσεων, της ποιότητας ζωής και της όψης της πόλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here