Το Τσεχικών συμφερόντων επενδυτικό κεφάλαιο EMMA Capital του Jiri Smejc, τοποθετεί στην Ελλάδα τα κέρδη που αποκόμισε από τον ΟΠΑΠ. Επόμενος σταθμός δραστηριότητάς του είναι η εμπορία φαρμάκων στη χώρα μας. Γι’ αυτό εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της Ελληνικής εταιρείας εμπορίας φαρμάκων Profarm.

  • Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ξένη τοποθέτηση στον ελληνικό κλάδο των φαρμακαποθηκών και πολλοί προβλέπουν τώρα καταιγίδα εξελίξεων στον τομέα που δραστηριοποιούνται  πολλές μικρές εταιρείες αλλά καμμία μεγάλη.

Η Profarm (Προφάρμ Α.Ε.) ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από τους κκ Θεόδωρο Σκυλακάκη και Α. Καλλιβρούση. Εφοδιάζει περισσότερα από 650 φαρμακεία και 100 φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα και επιπλέον συμμετέχει με 29% στην Pharmanet A.E. (φαρμακαποθήκη στο Αγρίνιο) και με 13% στη Stargen Ltd (φαρμακευτική εταιρεία με δραστηριότητα στα generics).

To 2018 εξαγόρασε τη φαρμακαποθήκη «Τσίτσας Β.» για να ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών διανομής για λογαριασμό τρίτων και την παροχή υπηρεσιών logistics management και οργάνωσης αποθήκης. Το 2019 η Profarm εξαγόρασε και το 50% της εταιρείας Medworld O.E. που δραστηριοποιείται στην αποκλειστική εισαγωγή και εμπορία παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Όλα τα ανωτέρω οδηγούν σε κύκλο εργασιών της τάξης των 90 εκατομμυρίων ευρώ και σε κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και δικαιώματα μειοψηφίας περίπου 3 εκατ. €.

Η EMMA Capital δηλώνει ότι μετά την εξαγορά θα συνεχίσει να εμπιστεύεται το σημερινό διοικητικό σχήμα της Profarm AE.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here