Τον Εμίρη του Κατάρ δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στη δικαστική διαμάχη του με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στέλιου Αγιοστρατίτη για τη νήσο Οξυά που κρατούσε «παγωμένη» την επένδυση των Καταριανών από το 2014.

Το γνωστό γραφείο είχε εκπονήσει τα σχέδια για να μεταμορφωθεί το άγονο νησί σε «art island» όπως ονειρευόταν η κόρη του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, Μαγιάσα. Ωστόσο τα σχέδια δεν έγιναν αποδεκτά από τους επενδυτές και το αρχιτεκτονικό γραφείο κατέθεσε αγωγή αξιώνοντας αμοιβές περίπου 6,5 εκ ευρώ.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, στις 26 Φεβρουαρίου 2019  και όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, απορρίπτει την αγωγή κατά του Εμίρη έστω και κατόπιν εορτής αφού οι Καταριανοί έχουν πλέον αποφασίσει να αποσυρθούν επενδυτικά από την Ελλάδα.

Τον Εμίρη του Κατάρ δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην δικαστική διαμάχη του με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στελιο Αγιοστρατίτη για τη νήσο Οξυά που κρατούσε «παγωμένη» την επένδυση των Κατεριανών από το 2014

Ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Αλ Χαλίφα Αλ Θανι, αγόρασε την  Οξυά το 2013 καταβάλλοντας το ποσό των 5,6 εκ. ευρώ, με σκοπό να τη μετατρέψει στο πρώτο νησί τέχνης στον κόσμο. Πίσω από το project “oxia art island”  βρίσκεται η κόρη του  Μαγιάσα , που οραματίστηκε το νησί του Ιονίου ως παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού καθώς η αγάπη της για την τέχνη είναι μεγάλη και την έχει οδηγήσει στην απόκτηση σπουδαίας συλλογής  με σπάνια έργα.

Πρόσφατα οι συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ στη Ελλάδα κέρδισαν άλλη μία ευνοϊκή δικαστική απόφαση σχετικά με την επένδυση που σχεδίαζαν πάνω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, ωστόσο δεν κρύβουν την απροθυμία τους να δρομολογήσουν την αξιοποίηση των ακινήτων τους καθώς τα κεφάλαια που επρόκειτο να διαθέσουν στο Ιόνιο έχουν ήδη διοχετευτεί για επενδύσεις σε άλλες χώρες.

Ο αλ Θανί με τη σύζυγό του Σέικα Μοζαχ
Ο αλ Θανί με τη σύζυγό του Σέικα Μοζάχ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here