Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023-24, τα οποία αντικατοπτρίζουν το πιο κερδοφόρο εξάμηνο στην ιστορία του. Ο Όμιλος καταγράφει καθαρά κέρδη εξαμήνου ύψους 10,1 δισ. AED (2,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ), ξεπερνώντας κατά 138% το περσινό ρεκόρ εξαμηνιαίων εσόδων ύψους 4,2 δισ. AED (1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Επιπλέον, η Emirates κατέγραψε EBITDA 20,6 δισ. AED (5,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ), επιτυγχάνοντας αύξηση από τα 15,3 δισ. AED (4,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ) της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι και αποδεικνύοντας την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία του.

Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 67,3 δισ. AED (18,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ) για το πρώτο εξάμηνο του 2023-2024, καταγράφοντας αύξηση κατά 20% από 56,3 δισ. AED (15,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ) πέρυσι. Αυτό οφείλεται στην έντονη ζήτηση για αεροπορικές μεταφορές σε όλο τον κόσμο, η οποία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά από τότε που άρθηκαν οι τελευταίοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πανδημίας.

Ο Όμιλος έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2023-24 με σταθερό ταμειακό υπόλοιπο 42,7 δισ. AED (11,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 συγκριτικά με τα 42,5 δισ. AED (11,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στις 31 Μαρτίου 2023. Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα του Ομίλου αξιοποιήθηκαν ώστε να υποστηρίξουν τις επιχειρηματικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών οφειλών. Έως τώρα, έχει προβεί σε αποπληρωμή δανείων ύψους 9,2 δισ. AED που σχετίζονται με την COVID-19. Επιπλέον, ο Όμιλος κατέβαλε μέρισμα ύψους 4,5 δισ. AED στον ιδιοκτήτη του, όπως δηλώθηκε στο τέλος του οικονομικού έτους 2022-2023.

Η Αυτού Υψηλότητα Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates, δήλωσε: «Τα σχέδιά μας να επιστρέψουμε δυνατότεροι και καλύτεροι από την περίοδο της πανδημίας στέφονται με επιτυχία. Ο Όμιλος έχει ξεπεράσει τα προηγούμενα ρεκόρ και καταγράφει την καλύτερη εξαμηνιαία επίδοσή του. Τα έσοδά μας κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023-24 κυμάνθηκαν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τα έσοδα-ρεκόρ ολόκληρου του έτους 2022-23. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που αντανακλά το ταλέντο και την αφοσίωση των ανθρώπων του οργανισμού, τη δυναμικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και τη δύναμη του οράματος και των πολιτικών του Ντουμπάι που επέτρεψαν τη δημιουργία ενός ισχυρού, ανθεκτικού και προοδευτικού τομέα αεροπορικών μεταφορών. Σε ολόκληρο τον Όμιλο, συνεχίσαμε να ενισχύουμε τις δραστηριότητές μας με ασφάλεια και να κινούμαστε άμεσα ώστε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των επιβατών. Έχουμε βελτιώσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας με στόχο να κερδίσουμε την προτίμηση των επιβατών και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους, τα προϊόντα, τις συνεργασίες και την τεχνολογία μας ώστε να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του μέλλοντος».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023-24, αναμένουμε ότι η ζήτηση των επιβατών σε όλα τα επιχειρηματικά μας τμήματα θα παραμείνει υγιής και θα συνεχίσουμε να είμαστε ευέλικτοι όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε τους πόρους μας σε αυτή τη δυναμική αγορά. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τις προκλήσεις όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων, η ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ, το πληθωριστικό κόστος και οι γεωπολιτικές εξελίξεις».

Ο Όμιλος Emirates, με στόχο να υποστηρίξει την αυξημένη χωρητικότητα και την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό του κατά 6% συγκριτικά με τις 31 Μαρτίου 2023, φτάνοντας τους 108.996 εργαζόμενους στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Τόσο η Emirates όσο και η dnata συνεχίζουν τις διαδικασίες προσλήψεων ώστε να υποστηρίξουν τις μελλοντικές τους απαιτήσεις.