Την ερχόμενη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της EΛΒΟ.

Στην διεκδίκηση παραμένουν τρία επενδυτικά σχήματα και συγκεκριμένα η ισραηλινή Plasan, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ελληνική Kouimtzis Group. Άτυπο ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει, τους προηγούμενους μήνες, δηλαδή πριν ξεσπάσει η πανδημία, και ο γερμανικός όμιλος Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW) και η εκ Νοτίου Αφρικής Paramount Group.

Τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία είναι τρία οικόπεδα έκτασης άνω των 270.000 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, κτιριακές εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου, εξοπλισμός και δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας: όπως το σήμα και ο διακριτικός τίτλος ΕΛΒΟ και κάθε άλλο δικαίωμα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τεχνογνωσία, σχέδια, άδειες ΙΤ και πατέντες που έχει τυχόν κατοχυρώσει η εταιρεία.

Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, διατηρεί το δικαίωμα να αποκτήσει έναντι τιμήματος το 21% της ΕΛΒΟ μετά από μία τριετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here