Αυξάνει την τιμή- στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων στα 8,30 ευρώ από 7,20 ευρώ προηγουμένως και προτείνει εκ νέου «αγορά» η Eurobank Equities.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η νέα τιμή-στόχος αντικατοπτρίζει το βελτιωμένο περιβάλλον λειτουργίας των ΕΛΠΕ και ενσωματώνει τις κινήσεις τους στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Με βάση τη νέα τιμή-στόχο, η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA περίπου στο 6,2 για το 2022, ήτοι ελαφρώς υψηλότερα από την τρέχουσα μέση αποτίμηση των διυλιστηρίων της ΕΕ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα περιθώρια διύλισης των ΕΛΠΕ έχουν ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ προσθέτει πως ο Όμιλος αναμένεται να επωφεληθεί από το βελτιωμένο περιβάλλον τιμών, αν και προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη παραμένει ευάλωτη λόγω πιθανών “οπισθοδρομήσεων”, όπως λόγω των επιπτώσεων της εξάπλωσης της Όμικρον ή άλλων παραλλαγών του κορονοϊού ή/και μιας πιο αργής ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Eurobank Equities εκτιμά ότι τα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν να εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις από την αγορά και προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα προσαρμοσμένα EBITDA του ομίλου στη διετία 2022-2023 κατά περίπου 10%-14%.

Η χρηματιστηριακή κάνεις επίσης αναφορά στην επέκταση του χαρτοφυλακίου των ΕΛΠΕ στις ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις τις εταιρείες στη “νέα ενέργεια” μπορούν να ενισχύουν τα EBITDA κατά 55-60 εκατ. ευρώ ετησίως σε πλήρη ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here