Ρεκόρ κερδοφορίας και εξαγωγικής δραστηριότητας παρουσίασαν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο εννεάμηνο.

Τα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη των ΕΛΠΕ (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 731 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς. Τα καθαρά κέρδη στα 360 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν αύξηση 32% έναντι του 2017.

Πρόκειται για τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του ομίλου, που συνοδεύτηκαν και από ρεκόρ στις εξαγωγές οι οποίες άγγιξαν τους 7,1 εκατ. τόνους.

Ισχυρό θετικό πρόσημο καταγράφηκε και στις επιδόσεις του ομίλου κατά το γ’ τρίμηνο του 2018, με τα κέρδη EBITDA να ανέρχονται στα 258 εκατ. ευρώ, με αύξηση 12%. Επίσης, τα καθαρά κέρδη άγγιξαν τα 135 εκατ. ευρώ και παρουσίασαν αύξηση 28% έναντι της αντίστοιχης χρονικής περιόδου της περσινής χρονιάς.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ αποφάσισε τη διανομή μερίσματος χρήσης 2018, ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης, όπως προανήγγειλε ο κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, έκτακτο μέρισμα αναμένεται να προκύψει και από την ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ. Σε ό,τι αφορά το εννεάμηνο του 2018, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 7,3 δισ. ευρώ (+25%), λόγω υψηλότερου όγκου πωλήσεων και αυξημένων τιμών αργού. Η σημαντική αύξηση της παραγωγής σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2017 οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων συνολικά κατά 8% και σε εξαγωγές κατά 27%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here