Τα σχέδιά του για απόσυρση των μετοχών της Tesla από το χρηματιστήριο αποκάλυψε σήμερα ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Elon Musk, αιφνιδιάζοντας επενδυτές και αναλυτές.

Η αποκάλυψη ήρθε με μία ανάρτηση του ιδρυτή της Tesla στο Twitter, στην οποία ανέφερε ότι εξετάζει την απόσυρση της μετοχής της εταιρείας από το χρηματιστήριο, έναντι 420 δολαρίων ανά μετοχή, ξεκαθαρίζοντας ότι «η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη».

Σε ανακοίνωσή του μερικές ώρες αργότερα, ο Musk ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση, όμως το σκεπτικό είναι ότι μία τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε ένα ιδανικό περιβάλλον για να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εταιρεία.

Όπως εξήγησε, ως εισηγμένη επιχείρηση η Tesla υπόκειται στις βίαιες μεταβολές της τιμής της μετοχής της, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τους εργαζομένους της εταιρείας, που είναι και μέτοχοί της. Ανέφερε ακόμα ότι η διαδικασία της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων προκαλεί «τεράστιες πιέσεις» στην εταιρεία ώστε να λάβει αποφάσεις που «μπορεί να είναι κατάλληλες για ένα συγκεκριμένο τρίμηνο, αλλά όχι απαραιτήτως και μακροπρόθεσμα».

Πρόσθεσε επίσης πως υπάρχουν πολλοί που έχουν κίνητρο να επιτεθούν στην εταιρεία, «σορτάροντας» τη μετοχή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here