Ήταν πρωτοπόρος και θεμελιωτής του σύγχρονου ελληνικού Τουρισμού.

Έφυγε με το που μπήκε ο νέος χρόνος. Ο Αριστοτέλης -Τέλης- Διβάνης  ξεκίνησε από χαμηλά, έζησε τις δύσκολες συνθήκες του πολέμου και δημιούργησε μια μικρή αυτοκρατορία.

Ο Τέλης Διβάνης,  γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 1928.

Ξεκίνησε το 1958 την εντυπωσιακή πορεία του και εκτός από τη δημιουργία μιας υγιούς και δυναμικής αλυσίδας ξενοδοχείων συνέβαλε με τη συνδικαλιστική του πορεία στη δημιουργία της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο, καθώς ένα ατύχημα του είχε στερήσει σχεδόν πλήρως την όρασή του κόστισε πολύ σ’ έναν αεικίνητο και πολύ δραστήριο άνθρωπο.

Δίπλα του, σε όλη του την ζωή η σύζυγός του Νίκη.

Από το 1986 δε, με την ολοκλήρωση των σπουδών του, μπήκε στην επιχείρηση ο Σπύρος Διβάνης, γιος του αειμνήστου Τέλη, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ασκεί την διοίκηση.

Ο Όμιλος Διβάνη σήμερα διαθέτει 7 ξενοδοχεία με ξεχωριστό ύφος το καθένα:

Τέσσερα στην Αθήνα (Divani Caravel, Divani Apollon Suites, Divani Apollon Palace & Thalasso, Divani Palace Acropolis) και από ένα στην Καλαμπάκα (Divani Meteora) στη Λάρισα (Divani Palace Larissa) και την Κέρκυρα (Divani Corfu)} με ξεχωριστό ύφος το καθένα, αλλά το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, με σταθερή επιμονή στο κομμάτι των ανακαινίσεων σε όλες τις εγκαταστάσεις του, συνεχίζει να πρωτοπορεί μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here