Οι εισπράξεις της Lamda Development από τις πωλήσεις των κατοικιών και τις επιμέρους συμφωνίες με επενδυτές, μέχρι το τέλος Αυγούστου είχαν ήδη ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ .

Μέχρι το τέλος του έτους, η Lamda Development θα έχει εισπράξει, μόνο για το Ελληνικό, από πωλήσεις  κατοικιών αλλά και τις μισθώσεις στους εμπορικούς χώρους, πάνω  από 900 εκατ. ευρώ

 

Η καλή πορεία των εμπορικών κέντρων ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση της κερδοφορίας της Lamda Development το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA), προ αποτιμήσεων του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και λοιπών αναπροσαρμογών της Lamda διαμορφώθηκαν σε 27 εκατ. έναντι 5,8 εκατ. πέρσι το ίδιο διάστημα και το λειτουργικό αποτέλεσμα σε 71,6 εκατ. έναντι 37,7 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, του πρώτου εξαμήνου ήταν 18,4 εκατ. έναντι ζημίας 22,2 εκατ. ευρώ.

Στους βασικούς παράγοντες που διαμόρφωσαν το παραπάνω αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA των εμπορικών της κέντρων (The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Golden Hall και Designer Outlet Athens). Παρουσίασαν κέρδη 40,5 εκατ. αυξημένα 14% σε συγκρίσιμη βάση έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Το Designer Outlet Athens το οποίο ενοποιείται από την 06.08.2022 συνεισέφερε κέρδη EBITDA 5,2 εκατ. και οι μαρίνες Φλοίσβου και Αγ. Κοσμά (Ελληνικό) συνολικά κέρδη 9 εκατ., αυξημένα 6%. Οι ετήσιες (μόνιμες) συμβάσεις ελλιμενισμού ανέρχονται στο 100% της συνολικής χωρητικότητας ενώ οι αυξήσεις, βάσει της νέας τιμολογιακής πολιτικής, που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια του 2022, ανήλθαν σε περίπου 15%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ