Αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2020 εισάγεται στην αγορά του Nasdaq, η Αdvent Technologies. Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2006 από τον Dr. Βασίλη Γρηγορίου.

Το 2012 μετέφερε την έδρα της στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Η εισαγωγή της Αdvent στο Nasdaq πραγματοποιείται μέσω συγχώνευσης με την AMCI. H νέα εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της Advent και της AMCI θα ονομάζεται Advent Technologies Holdings Inc. και τα στελέχη της Advent έχουν αναλάβει τη διοίκησή της

Η Advent αναπτύσσει κυψελίδες καυσίμων (fuel cells) που αποτελούν εναλλακτικές στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, στις πετρελαιογεννήτριες και στις μηχανές αεροσκαφών και πλοίων. Οι κυψέλες καυσίμου χρησιμοποιούν υδρογόνο, φυσικό αέριο ή άλλες μορφές καθαρών υγρών καυσίμων (efuels) για την παραγωγή «καθαρής» ενέργειας.

.

Η εταιρεία αποτιμάται στα 700 εκατ. δολάρια, ενώ από την εισαγωγή στην αμερικανική αγορά του Nasdaq εκτιμάται ότι θα αντλήσει άνω των 130 εκατ. $ με τα οποία θα χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά της σχέδια.

O Δρ. Β. Γρηγορίου είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας ο οποίος κατά τη διάρκεια της εικοσιπενταετούς σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα, έχει θητεύσει σε ερευνητικές και διοικητικές θέσεις τόσο στην Ελλάδα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ‘Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) όσο και στις ΗΠΑ (Advent Technologies, Northeastern, MIT, Polaroid, Princeton).

Η ερευνητική του δραστηριότητα εκτείνεται σε ευρεία θεματολογία που περιλαμβάνει τα πεδία των εύκαμπτων φωτοβολταϊκών κυψελίδων βασισμένων σε οργανικούς ημιαγωγούς και των οπτικά ενεργών υλικών βασισμένων σε συζευγμένα ολιγομερή και νανοσύνθετων πολυμερικών υλικών.

Η προηγούμενη ερευνητική του δραστηριότητα περιλάμβανε χαρακτηρισμό πολυμερών υγρών κρυστάλλων, χαρακτηριστικά προσανατολισμού ιονικών πολυμερικών πολυστοιβάδων σε πρότυπες αυτοσυγκροτούμενες μονοστοιβάδες καθώς και χημειομετρία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here