Η στροφή προς τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα παπούτσια που φέρουν ελληνική υπογραφή ήταν μία τάση που επιβεβαιώθηκε μέσα από την έρευνα μόδας του GLAMI για το 2019. Το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών να γνωρίσουν καλύτερα τους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, να στηρίξουν την τοπική οικονομία και να μάθουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε ρούχο που προσθέτουν στο καλάθι των αγορών τους, καθιστά την ελληνική μόδα ως το πιο δυνατό trend για το 2019.

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του www.FashionResearch.gr τον Μάρτιο, το οποίο αποτέλεσε μια πλήρη καταγραφή μόδας σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το www.GLAMI.gr, τα  αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας που αφορούν τα trends του 2019 επικεντρώνονται στην μεγαλύτερη τάση που παρατηρήθηκε στην καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων και δεν είναι άλλη από την αναζήτηση ελληνικών fashion brands.

Το 1/3 των καταναλωτών δεν γνωρίζει από ποια καταστήματα μπορεί να προμηθευτεί κομμάτια Ελλήνων designers παρόλο που περισσότεροι από το 80% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι επιθυμούν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία αγοράζοντας τοπικές μάρκες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 84% των Ελλήνων καταναλωτών εξέφρασε το ενδιαφέρον να αποκτήσει ένα κομμάτι που φέρει ελληνική υπογραφή ενώ, εάν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στο ρούχο ενός Έλληνα και ενός διεθνή designer με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και τιμή, το 76.7% θα διάλεγε αυτό που θα ήταν… Made in Greece! Όσο για το item που επιλέγουν να αγοράζουν συχνότερα από  τα ελληνικά brands; Η απάντηση είναι τα φορέματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here