Λογαριασμούς σε περισσότερες από 50 τράπεζες φέρεται να είχε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, προτού παρέμβει ο ιδρυτής της Avenue Capital Group, Μαρκ Λάρσι.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνει ενέργεια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο δύο φορές πιο πολύτιμος παίκτης του NBA και πρωταθλητής της κορυφαίας διοργάνωσης είχε λογαριασμούς σε 50 διαφορετικές τράπεζες, με καθέναν από αυτούς να διατηρεί το όριο κάλυψης της Federal Deposit Insurance Corp. Αυτό σόκαρε τον Λάσρι, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας του Μιλγουόκι, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Περνάω πολύ χρόνο μαζί τους εξηγώντας τους πού πρέπει να επενδύσουν» είπε για τους παίκτες του την Πέμπτη στο Bloomberg Wealth Summit στη Νέα Υόρκη. «Του είπα: ”Μα Γιάννη, δεν μπορείς να έχεις λογαριασμούς σε 50 διαφορετικές τράπεζες. Επέτρεψέ μου να σου πω κάτι, εάν η JPMorgan καταρρεύσει, θα καταρρεύσουν μαζί τις και οι μικρές χαριτωμένες τράπεζες. Επέτρεψέ μου να σου εξηγήσω τι πρέπει να αγοράσεις, πρέπει να αγοράσεις ομόλογα των ΗΠΑ, πρέπει να αγοράσεις αυτό”».

Το ύδωρ του (επενδυτή) Αντετοκούνμπο (και) στην ελληνική αγορά

Το Bloomberg εξηγεί πως πίσω από την «ανασφάλεια αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο» φέρεται να οφείλεται το γεγονός πως η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία κρίση δημοσίου χρέους, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στο τραπεζικό της σύστημα, προκαλώντας ανησυχία τους πολίτες πως τα μετρητά τους δεν ήταν ασφαλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here