Ευκαιρία για τα ελληνικά προϊόντα;
  •     «Το βαμβάκι είναι ένα σοβαρό προϊόν για την Ελλάδα. Σε επίπεδο ΕΕ η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι δύο οι χώρες οι οποίες παράγουν βαμβάκι και έχει σημασία να ενισχύσουμε την ταυτότητα του ελληνικού βαμβακιού, να του δώσουμε προστιθέμενη αξία, να υιοθετήσουμε καλές καλλιεργητικές πρακτικές, αλλά και να το πιστοποιήσουμε», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, κατά την διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Βαμβάκι, που διοργανώνουν η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα».
 Αυτά, μεταξύ άλλων, από τον κ. Βορίδη και θα ανατρέξω ένα μήνα πριν όταν το BANKS.com.gr έπιανε στα “ραντάρ” του, τους πρώτους…ψιθύρους από την κλάδο της κλωστουφαντουργίας και τον χώρο της ένδυσης. Συγκεκριμένα, στις 27 Ιανουαρίου σας…ψιθύριζα για την έξαρση του κινεζικού
κορωνοϊού, τις πρώτες επιπτώσεις στην αθηναική China Town, στο Μεταξουργείο-Κεραμεικό και πέριξ και την ευκαιρία για την ελληνική ένδυση.
   Στον ένα μήνα, που ακολούθησε οι αρχικές- τότε- ενδείξεις γίνονται-πλέον- τάση που σταδιακά αρχίζει να επηρεάζει θετικά τις πρώτες ύλες που παράγει η χώρα μας, τα προϊόντα και είδη ένδυσης-υπόδησης που γίνονται από ελληνικές βιοτεχνίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
   Θα περιμένω να δω τα αποτελέσματα των εισηγμένων λ.χ Κλωστήρια Ναυπάκτου, Fieratex, Minerva κ.α να πάρω στοιχεία από εταιρείες όπως Dur, BSB, Marasil, Lapin House, Pink Woman, Attrativo κ.α καθώς εκτιμώ πως τα ενθαρρυντικά μηνύματα του 2019 θα είναι περισσότερα στις αρχές του 2020.
   Από αυτή την άποψη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πράττει άριστα και πέραν των ενεργειών για το βαμβάκι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός με συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να τονωθούν ακόμη περισσότερο ο κλάδος και οι σχετικοί τομείς δραστηριότητας.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here