Δημιουργήθηκε πριν από 150 χρόνια από τον οραματιστή και επιχειρηματία της εποχής Δημήτρη Παπουτσάνη στη Λέσβο, πέρασε προ ετών από Συμπληγάδες και πλέον η γνωστή σαπωνοποιία ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς οι επιδόσεις της είναι θεαματικές.

Ο λόγος για την ιστορική εταιρεία “Papoutsanis” που κατάφερε και εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού να βγει νικήτρια, έχοντας καταγράψει κέρδη 500.000 ευρώ το πρώτο τρίμηνο!

Εν έτει 2010 η εισηγμένη ήρθε αντιμέτωπη με την χρεοκοπία, αλλά και τότε, όπως και τώρα, κατάφερε να βγει αλώβητη. Και ενώ η χώρα την εποχή εκείνη βυθιζόταν στην ύφεση και τα μνημόνια, η διοίκηση έκανε στροφή και αναζήτησε τρόπους να αποφύγει το “λουκέτο”.

Λύσεις βρέθηκαν και το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο σημείωσε άλλη μια νίκη, μέσω μείωσης λειτουργικών εξόδων, περιορισμού του κόστους, επιλογής νέων προμηθευτών, ενίσχυσης των εξαγωγών και ανάπτυξης στην αγορά των ξενοδοχειακών προϊόντων.

Έτσι με σταθερα βήματα  κατάφερε να βρει το δρόμο της ανάπτυξης και πλέον να καταγράφει θεαματικά οικονομικά αποτελέσματα.

Μια ιστορική αναδρομή

Το 1870 το κατάφυτο από ελαιόδεντρα νησί του Βορείου Αιγαίου, εμπνέει τον οραματιστή και επιχειρηματία της εποχής Δημήτρη Παπουτσάνη, για την κατασκευή του πρώτου ατμοκίνητου εργοστασίου παραγωγής ελαιόλαδου και σαπωνοποιείου της περιοχής. Με εκλεκτές πρώτες ύλες τα αγνά φυτικά έλαια, αρχίζει να παράγει πράσινο σαπούνι ελαιόλαδου και ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μιας ιστορικής εταιρίας

Το 1913 η εταιρία μεταφέρει τη μονάδα παραγωγής της από το νησί της Λέσβου, στον Πειραιά και γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, με την κατασκευή ενός από τα πρώτα εργοστάσια παραγωγής σαπουνιού στην Ελλάδα.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας, η εταιρία Παπουτσάνης βρίσκει πρόσφορο έδαφος και παρουσιάζει στην αγορά το εμβληματικό «Καραβάκι», ένα αρωματικό σαπούνι που γνωρίζει διαχρονική επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Το 1967 μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στην Κάτω Κηφισιά και επεκτείνεται σε νέες μονάδες παραγωγής λιπαρών οξέων-γλυκερίνης, καλλυντικών και βρώσιμων ελαίων και λιπών.

Η ανοδική πορεία της εταιρίας επισφραγίζεται το 1972, με την ένταξή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Τον Φεβρουάριο του 2001, εγκαινιάζει τις νέες πρότυπες εργοστασιακές της εγκαταστάσεις στη Ριτσώνα Εύβοιας. Σήμερα, το εργοστάσιο της εταιρίας Παπουτσάνης, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής σαπουνιών και ξενοδοχειακών προϊόντων προσωπικής περιποίησης στην Ευρώπη και το μοναδικό στην Ελλάδα.

Μετά την κρίση διαφαίνονται το 2018 τα πρώτα εντυπωσιακά σημάδια ανάκαμψης. Η εταιρία σημείωσε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 σημαντική ανάπτυξη στον κύκλο εργασιών της κατά 19,8%. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη των πωλήσεων σαπωνόμαζας στο εξωτερικό, την τοποθέτηση επωνύμων προϊόντων στην αγορά των Η.Π.Α, την ανάπτυξη υφιστάμενης συνεργασίας στην κατηγορία παραγωγών σε τρίτους, και την ανάπτυξη της κατηγορίας των ξενοδοχειακών προϊόντων.

To προφίλ της εταιρείας

Η εταιρία Παπουτσάνης είναι μια κορυφαία ελληνική βιομηχανία με πλούσια κληρονομιά που σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σαπουνιών και υγρών καλλυντικών στην Ευρώπη και παράγει πάνω από 100 εκατομμύρια προϊόντα ετησίως. Διαθέτει τη μεγαλύτερη μονάδα καθετοποιημένης παραγωγής στα Βαλκάνια και μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά που δημιουργεί καθημερινά καινοτομίες και εξαιρετικά προϊόντα με πρώτες ύλες που ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

To στρατηγικό μοντέλο δραστηριοποίησής της βασίζεται σε 4 άξονες:

  1. Τα Επώνυμα Προϊόντα (όπως KARAVAKI, Natura, Aromatics) και τα Προϊόντα Επιλεκτικής Διανομής (OLIVIA).
  2. Τα Ξενοδοχειακά Προϊόντα (Hotel Amenities) με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και συνεργασίες με διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, καθώς επίσης και με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές βιομηχανίες ξενοδοχειακών ειδών προσωπικής περιποίησης.
  3. Την Παραγωγή Προϊόντων για Τρίτους και Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας για μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες προμήθειας και λιανικής.
  4. Τις Εξειδικευμένες Σαπωνόμαζες για τους βιομηχανικούς της πελάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here