Τα δεδομένα: Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση (με πλειοψηφία 68,24%) η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ.
Η ετυμηγορία των μετόχων “έλυσε” τα χέρια των αγοραστών που από κοινού με κινήσεις του Reggeborgh ώθησαν τη μετοχή έως τα 1,414 ευρώ, ξεκινώντας από τα 1,25€ όταν νωρίς το πρωϊ γινόταν γνωστή η απόρριψη αιτήματος του Greenhill (εταιρείας των Μπάκου-Καϋμενάκη), για αλλαγή διοίκησης στον όμιλο.
Παρέμβαση έγινε και από την Pemanoaro (συμφερόντων Αναστάση Καλλιτσάντση) με τον νομικό εκπρόσωπο  (Bregiannos Law Firm) να προτείνει την πώληση του χαρτοφυλακίου αιολικών πάρκων, χαρακτηρίζοντας το “κόσμημα” προκειμένου να εξοφληθεί το ομόλογο της εταιρείας.
  • Δηλαδή να εκποιήσει η Ελλάκτωρ, υπό την ασφυκτική πίεση, της κρισιμότητας της κατάστασης ένα από τα λιγοστά assets που μπορεί να παράξουν συνέργειες και υπεραξίες τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Σήμερα, μένει να αποσαφηνισθούν οι προθέσεις των Greenhill και Pemanoaro ξεκινώντας από την συμμετοχή τους ή όχι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
  • Θα βρουν τα 33 εκατ.€, που τους αναλογούν οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης;
  • Θα βρουν τρόπο να φέρουν κεφάλαια από την αγορά της Νιγηρίας (όπου δραστηριοποιούνται, μέσω εταιρείας στοιχηματισμού);
Η μήπως θα πουλήσουν για να αποσυρθούν;
Faites vos jeux mesdames et messieurs
H επόμενη μέρα για τον Όμιλο δεν θα είναι εύκολη.

Πρώτο βήμα η εξυγίανση των κατασκευών. Θα εκδοθεί ομολογιακό δάνειο  με συντονιστή την Eurobank, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας .

Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για να ξαναβγεί η Άκτωρ με ανταγωνιστικούς όρους στην αγορά προκειμένου να ξαναμπεί στο στίβο των κατασκευών και να ξαναζωντανέψει τα εργοτάξια.

Επόμενος στόχος είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

Οι Ολλανδοί έχουν ανακοινώσει ότι θα καλύψουν έως και το 40% της αύξησης, αλλά και τυχόν αδιάθετα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here