Με αποτίμηση 970 εκατ.€ ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ απέχει μόλις 30 εκατ.€ από το να καταστεί το 22ο μέλος του club των billionaires, εισηγμένων με (ελάχιστη) χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη του ενός ( 1 ) δισ. ευρώ.

Οριο- make or break- σύμφωνα με τους χρηματιστές καθώς φέρνει μία εταιρεία στο monitoring διαχειριστών-κυρίως- ξένων funds που επενδύσουν σε μ.κ εισηγμένων ενός συγκεκριμένου μεγέθους (αποτίμησης).

Με ισχυρή άνοδο στην χθεσινή συνεδρίαση- έως τα 2,84 ευρώ– σε συνέχεια του +2,67% της Παρασκευής και 0,77% της Πέμπτης,  απόρροια της απόφασης της διοίκησης να προχωρήσει σε γενναιόδωρη επιστροφή κεφαλαίου.

Στα 174 εκατ.€ (0,50€/μτχ) το προς επιστροφή ποσό- αντιστοιχεί στο 20% της χρηματιστηριακής αξίας- είναι το μεγαλύτερο που διανέμεται εδώ και 25 χρόνια, με κύρια ωφελημένους τους 2 βασικούς μετόχους Reggeborgh (47,15%) και Motor Oil (29,87%) ενώ ισχυρός μέτοχος μειοψηφίας είναι το Atlas NV (συμφερόντων Martialis Quirinus van Poecke συμμάχου του Hedrikus Holterman) στην διάρκεια της διεκδίκησης
από την πλευρά Καλλιτσάντση).

Από τις 19 Απριλίου το banks.com.gr αναφερόταν στα επόμενα βήματα που δημιουργούν εξελίξεις, με παράγοντες της αγοράς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο η Motor Oil να χρησιμοποιήσει το ποσό (της επιστροφής) για την χρηματοδότηση εξαγοράς της ΗΛΕΚΤΩΡ.
Θα δείξει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ