Δεύτερη στην κατάταξη με τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για superyachts παγκοσμίως κατατάσσεται η Ελλάδα, ενώ πρώτη είναι η Ιταλία όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η ελληνική θάλασσα, αναφέρει το δημοσίευμα, φιλοξενεί εκατοντάδες yachts. Το ζεστό κλίμα και τα παρθένα γαλάζια νερά της Μεσογείου, την καθιστούν δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους “rich and famous” που ναυλώνουν τα δικά τους πλοία. Η Ελλάδα προσελκύει πολλά superyachts, χάρη στα μυριάδες ελληνικά νησιά που είναι διάσπαρτα στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου.

Τα superyachts στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, της IHS Markit και της Genscape, ο αριθμός των luxury yachts έχει αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες σε σχεδόν όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Τον Ιούνιο 235 yachts βρίσκονταν στην Ελλάδα. Αυτό είναι υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο όταν υπήρχαν 196 σκάφη στα ελληνικά ύδατα. Αυτόν τον μήνα, η Ελλάδα βρισκόταν για λίγο πίσω από την Ιταλία, η οποία φιλοξένησε 259 yachts. Σύμφωνα με πρόσφατα πρωτοσέλιδα που επικαλείται το Bloomberg, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Λεονάρντο ντι Κάπριο, πλέουν με τα yachts τους στα ιταλικά ύδατα.

Luxury yachts

Μόλις τον περασμένο μήνα, αναφέρθηκε ότι μια οικογένεια δισεκατομμυριούχων στην Ελλάδα είχε παραγγείλει τρία τεράστια superyachts «Admiral GC-Force 70» μήκους 230 ποδιών. Η πώληση ανακοινώθηκε από την IYC και το The Italian Seag Group (TISG).

Αν και δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά για την ελληνική οικογένεια που αγόρασε τα τρία πλοία πολυτελείας, ορισμένες από τις προδιαγραφές για τα superyachts είναι δημοσίως γνωστές.

Το εσωτερικό στούντιο σχεδιασμού της TISG, Centro Stile, σχεδίασε το μηχανοκίνητο yacht «Admiral GC-Force 70». Κάθε σκάφος είναι γνωστό για τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του, τους άνετους εξωτερικούς χώρους και την εντυπωσιακή ενσωμάτωση γυάλινων στοιχείων.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, κάθε yacht «Admiral GC-Force 70» θα διαθέτει επτά πολυτελείς καμπίνες επισκεπτών και δέκα καμπίνες πληρώματος. Οι ημερομηνίες παράδοσης για αυτά τα τρία νέα yachts έχουν οριστεί για το 2026, το 2027 και το 2028.