Στις 11 Μαρτίου οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν στο πλαίσιο του Eurogroup για να συζητήσουν το πακέτο παρεμβάσεων στο Ελληνικό χρέος οι οποίες συνδέονται με την υλοποίηση των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Σήμερα συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών στα πλαίσια του Euroworkingroup για να εξετάσουν κατά πόσο η Ελλάδα τηρεί τα προαπαιτούμενα, με βάση την πρόσφατη επιθεώρηση της Τρόικας στην Αθήνα. Η απόφαση που θα πάρουν τον Μάρτιο οι Υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και για την προσπάθεια διασφάλισης της επιστροφής της χώρας στις αγορές.

Εκτός από την αύξηση του κατώτατου ποσού, σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που είχε συμφωνηθεί, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το πρόβλημα των τραπεζών, το ύψος των αναδρομικών, το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας οδού, της στελέχωσης της ΑΑΔΕ, της λειτουργίας των 120 τοπικών μονάδων υγείας  και του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Μέχρι την 15η Φεβρουαρίου η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να παρουσιάσει το τελικό κείμενο για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη αλλά τα σχέδια απομείωσης των κόκκινων δανείων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here