Σύμφωνα με ρεπορταζ που δημοσίευσε το διεθνές πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτατες πηγές στο οικονομικό επιτελείο, η Ελλάδα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει άλλες δύο τουλάχιστον εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους ενώ επιπλέον θα μπορούσε να αναβάλει την πρόωρη αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να ενισχύσει τα ταμειακά αποθέματα για να καλύψει επιπλέον ανάγκες χρηματοδότησης, που σχετίζονται με την επιδημία του COVID-19.

  • Το σχέδιό μας είναι τουλάχιστον δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων έως το τέλος του έτους να συγκεντρώσουν περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ”, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

“Η πρώτη έκδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι”, είπε ο αξιωματούχος χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη λήξη των νέων ομολόγων.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ από εκδόσεις ομολόγων 15 και 7 ετών, νωρίτερα φέτος.

Ο αρχικός χάρτης πορείας δανεισμού προέβλεπε για την Ελλάδα τη μείωση των ετήσιων εκδόσεων ομολόγων κατά περίπου 5 δισεκατομμύρια στα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, φέτος. Προβλεπόταν επίσης, η Ελλάδα, να καταβάλει πρόωρη δόση 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ, για δάνεια που λήγουν το 2021 αλλά αυτό τώρα επανεξετάζεται….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here