Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή (28/4) ο γνωστός αλευροβιομήχανος Παναγιώτης Δάκος, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Ο Παναγιώτης Σπ. Δάκος ήταν ιδιοκτήτης της Αλευροβιομηχανίας Μύλοι Δάκου και της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ηλιος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων επί σειρά ετών. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής επιχειρηματίας και πρότυπο οικογενειάρχη. Οι κόρες, του Αθανασία και Κατερίνα, συνεχίζουν το έργο του με την ίδια εργατικότητα και επιχειρηματικό ήθος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ψήφισμα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για την απώλεια του Παναγιώτη Δάκου

Ο Παναγιώτης Σπ. Δάκος χάραξε μια αξιοθαύμαστη πορεία στον επιχειρηματικό στίβο της χώρας έχοντας μια σημαντική, πολυετή εμπειρία στον τομέα της αλευροβιομηχανίας και των δημητριακών. Ήταν ιδιοκτήτης της Αλευροβιομηχανίας ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ και της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων επί σειρά ετών.

Το όραμα και οι αξίες που πρέσβευε έχουν εμπνεύσει την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Το ελληνικό επιχειρείν είναι πλέον φτωχότερο μετά την απώλειά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, σε ένδειξη φόρου τιμής, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

1) να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος,

2) να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του για την ενίσχυση του έργου του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, «Αμυμώνη»,

3) να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο,

4) να ανακοινωθεί το παρόν ψήφισμα σε όλα τα Μέλη,

5) να παρευρεθούν τα Μέλη του ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην εξόδιο ακολουθία.