Θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη είχε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.).

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, την Ένωση εκπροσώπησαν δύο μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής καθώς και Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Ανώτερα Διοικητικά Στελέχη Εργοδοτριών Εταιρειών από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που έχουν ιδρύσει και λειτουργούν επαγγελματικά ταμεία προς όφελος των εργαζομένων τους.

Ειδικότερα, η σύνθεση της πενταμελούς αντιπροσωπείας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. στην συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν η ακόλουθη:

– Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.

-Χάρης Φύτρος, Β’ Αντιπρόεδρος ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.

– Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και CEO Αccenture & Πρόεδρος ΤΕΑ-Αccenture

– Γεώργιος Γεωργόπουλος, Chief HR Officer Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος ΤΕΑ-Τράπεζας Πειραιώς

– Χαράλαμπος Κατσιπουλάκης, Πρόεδρος ΤΕΑ Ομίλου Τσάκου, Εκπρόσωπος Καπετάν-Τσάκου

Στην μακράς διαρκείας και πολύ γόνιμη συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, η αντιπροσωπεία της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό για την τρέχουσα κατάσταση του 2ου πυλώνα, τις προβληματικές λειτουργικές και εποπτικές πτυχές του αλλά και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου που μπορούν να καρποφορήσουν με στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις από πλευράς Υπουργείου Εργασίας που θα έχουν ως βάση την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα.

  • Προς την κατεύθυνση αυτή, πολύτιμο εργαλείο πολιτικής αποτελεί η πρόσφατη κλαδική μελέτη για την επαγγελματική ασφάλιση που εκπόνησε το Ι.Ο.Β.Ε. για λογαριασμό της Ένωσης, τα βασικά συμπεράσματα και προτάσεις της οποίας επικοινωνήθηκαν στον κ. Χατζηδάκη.

 

Από τη δική του πλευρά, ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. για την αναλυτική ενημέρωση και το υλικό που του παρείχαν για τα θέματα του κλάδου τους και προέβη σε μία συνοπτική παρουσίαση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο για την ενίσχυση του 2ου Πυλώνα με σκοπό την ουσιαστική αναθεώρηση και ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των επαγγελματικών ταμείων με αναπτυξιακό πρόσημο.

Επιπλέον, διατύπωσε την πάγια θέση του για τήρηση ανοικτής γραμμής επικοινωνίας του Υπουργείου με την Ένωσή μας κατά το στάδιο τελικής επεξεργασίας και διαβούλευσης των κυοφορούμενων νομοθετικών παρεμβάσεων.

 

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Χατζηδάκη για την εποικοδομητική ενημερωτική συνάντηση και έθεσαν τις υπηρεσίες των μελών της Ένωσης στη διάθεσή του για την παροχή οποιασδήποτε τεχνικής βοήθειας απαιτηθεί στο πλαίσιο επικαιροποίησης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των επαγγελματικών ταμείων το επόμενο χρονικό διάστημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here